De laatste loodjes: tel af naar het einde van de lockdown met dit geestig kijkvoer

Series | Het einde van deze verdomde lockdown is zo stilaan in zicht, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. De virtuele uitlaatklep van de wereld levert een constante stroom aan komisch beeldmateriaal waar Proximus Pickx maar al te graag uit vist. Laat het internet ook vandaag jouw lockdownleed verlichten met deze vijf viral hits.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Huilende honden

We bijten de spits af met een filmpje dat niet alleen geestig, maar ook hartverwarmend is. Deze twee honden zijn bff's, en ook onze trouwe viervoeters houden videoconferenties – zo blijkt. Wat nog blijkt: honden missen elkaars gezelschap al even hard als hun baasjes doen. Zo huilen de honden als ze elkaar aanschouwen op hun beeldscherm. Het gemis is intens.

Een Twittergebruiker verbaast zich over de wereldfaam die beide honden van de ene op de andere dag verworven hebben door het virale filmpje: "Meer dan 35 nieuwszenders tonen het filmpje van Laika en Henri. De video haalde 140.000 views in 5 uur. Hoeveel Spotify-luisterbeurten haalt jouw muziekband?"
Dansen met oma

Deze 18-jarige TikTok-ster ging viraal met de dansmoves die hij te berde bracht op de stoep voor de voordeur van zijn oma. De 76-jarige dame danst lustig mee op de bekende tonen van Laxed Siren Beat Loop, een lied van de onbekende artiest Jawsh 685 dat dankzij TikTok immens populair is geworden. Het TikTok-filmpje in kwestie rondde intussen de kaap van 9 miljoen views – and counting.
@lewisleighh

so today I went to get my nans essential groceries and when I delivered them we made a tiktok lol ##fyp ##foryou ##nan ##uk ##grandma

? Laxed (Siren Beat) - Jawsh 685
Serena versus Serena

Nu Wimbledon 2020 afgelast is en Roland Garros verplaatst wordt naar september, moet voormalige nummer 1 van de wereld Serena Williams creatief uit de hoek komen als ze wil tennissen. Het derde filmpje in deze lijst is een samenvatting van de spannende wedstrijd tussen S. Williams en… S. Williams.
 
De zevenvoudige Australian Open-winnares speelt een duel tegen zichzelf, in een andere outfit. Na de match geven zij en haar tegenstandster nog cliché-commentaar: ‘ze is sterk’ en ‘goed gespeeld’. De TikTok-video kwam integraal uit de koker van de tennisster en kan rekenen op veel lof van de tennisliefhebbers, die de sport nu net zo hard missen als Serena.
@serenawilliams23

 

? original sound - serenawilliams23
Dansen met doodskisten

Dat een tijd van lockdown ook een inspiratiebron kan zijn voor velen, blijkt uit een populaire meme van Ghanese doodskistendragers die de doden al dansend ten grave dragen. Het filmpje deed de voorbije weken weer de ronde op sociale media. Zo gebruiken de Colombiaanse en Indische politie het om de bevolking te waarschuwen, terwijl ze er in Taiwan de succesvolle strijd tegen het virus mee vieren. In Brazilië demonstreren enkele protestanten met een opvallende gele kist tegen het heropenen van een winkelcentrum, nu de besmettingen in het land snel oplopen.
Pietje de Dood teistert Florida

Dat Amerikanen wel te vinden zijn voor ludieke protesten weten we al langer dan vandaag. Maar advocaat Daniel Uhlfelder brengt zijn ongenoegen met het heropenen van de stranden in Florida toch op een wel heel aparte manier tot uiting. Getooid in het gewaad van Pietje de Dood, inclusief zeis, toert hij rond op de stranden van de Sunshine State. “Als ik hier ook maar één leven mee kan redden, is dit het juiste om te doen", klink het vastbesloten. Vooral ook opletten dat je niemand de dood injaagt, Daniel!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top