Nieuw op Netflix deze week

Series | Heb je je lievelingsserie van begin tot einde gebingewatched? Niet getreurd, want Netflix voorziet zijn platform elke week van nieuwe content. Hieronder een kleine selectie van de nieuwigheden voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Into the night

De allereerste Belgische Netflixproductie mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. De serie dompelt ons onder in een post-apocalyptische wereld, waarin de passagiers en de crew van een langeafstandsvlucht onder impuls van een gewapende man hun koers danig zullen zien wijzigen. De kaper wint geleidelijk aan het vertrouwen van de bemanning en het vliegtuig probeert zo ver mogelijk van de zon vandaan te komen. Een mysterieuze kosmische gebeurtenis heeft er namelijk voor gezorgd dat de zon schadelijke stralen uitstuurt. Een race tegen de klok volgt, waarin de passagiers de nodige solidariteit tentoon dienen te spreiden om te slagen in hun opzet.

Alvast een origineel scenario, gebaseerd op de roman "The Old Axolotl" van de Poolse auteur Jacek Dukaj. Een Belgische Netlfixserie is al een primeur, maar een Belgische science-fiction productie nog net dat tikkeltje meer.

Afspraak op 1 mei om te zien of het de moeite waard is!

Bad Boys

Begin dit jaar stond de Vlaamse filmwereld nog in vuur en vlam voor "Bad Boys for Life" van het Belgische regisseurduo Adil El Arbi en Bilal Fallah. De fans van het eerste uur kunnen vanaf vrijdag echter ook hun hartje ophalen op het streamingplatform Netflix, want daar maakt "Bad Boys" zijn rentree.

De cultklassieker die de grote doorbraak betekende voor regisseur Michael Bay had voor het eerst twee zwarte politieagenten in de hoofdrol: Rechercheur Marcus Burnett (Martin Lawrence) en Rechercheur Mike Lowrey (Will Smith). Voorts in de aanbieding: snelle wagens en een flinke scheut humor.

Fans van "Bad Boys" kunnen vanaf 1 mei terecht op Netflix

Never Have I Ever

Dit zou misschien wel de nieuwe favoriete serie van je tiener kunnen worden. Na een traumatiserend jaar besluit een Indo-Amerikaanse adolescente om haar imago van paria voor eens en voor altijd van zich af te schudden. Maar dat loopt niet van een leien dakje. Dramatische komedies over de middelbare school, we kunnen er ondertussen de straatstenen mee leggen. Maar deze maakt het verschil met een heldin met roots in twee culturen, waardoor ze zal moeten schipperen tussen de waarden die haar gezin voorop stelt en die van de Amerikaanse cultuur. Geïnspireerd op het leven van bedenkster Mindy Kaling, maakt de serie vlijtig gebruik van humor om serieuze onderwerpen aan te raken. Denk aan "Master of None", maar dan de versie voor adolescenten.

"Never Have I Ever" is vanaf maandag 27 april op Netflix te bekijken.

Friday the 13th

Last but not least, is er ook nog wat lekkers voor de liefhebbers van horror/slasherfilms. Netflix pakt namelijk uit met "Friday the 13th", het laatste deel uit een franchise waarin moordenaar Jason Voorhees steevast zijn opwachting maakt.

In deze film uit 2009, onder regie van Marcus Nispel, worden een aantal vorige vertellingen gebundeld. Aan een nieuwe groep kinderen om zich aan Camp Crystal Lake niet ten prooi te laten vallen aan de moordernaar met het iconische ijshockeymasker.

"Friday the 13th" is vanaf 1 mei te bekijken op netflix

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top