Niet te missen op tv (27 april - 3 mei): 5 programma’s om voor binnen te blijven

Het licht aan het einde van de coronatunnel is stilaan in zicht.

Maar - net zoals in de sport - worden de medailles pas ná de finish uitgedeeld. Omdat je in je kot niet kunt blíjven poetsen of preteachen hier 5 kijktips om te ontspannen.

Hilariteit met een randje

‘Later was alles beter’ is de bejubelde voorstelling van cabaretier Peter Pannekoek. Je kent dit supertalent misschien van ‘The Roast’, ‘Dit Was Het Nieuws’ en ‘De Wereld Draait Door’.

Pannekoeks energie is indrukwekkend en zijn tempo ligt hoog. Verwacht je aan een show over veranderende tijden, macht, #MeToo, nieuwe man-vrouwverhoudingen en mededogen. Volgens vriend én vijand het beste cabaret van dit moment.

‘Het decor, de sinistere sfeer van een abattoir, lijkt de voorbode tot een slachtpartij. Die vindt op gezette tijden ook plaats, waarbij de cabaretier afwisselend het vlijmscherpe uitbeenmes en de nietsontziende hakbijl hanteert’, aldus het Algemeen Dagblad in zijn vijfsterrenrecensie.

Bekijk ‘Peter Pannekoek: later was alles beter’ op maandag 27 april om 20u40 op NPO 1 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Rio 2016

Ook in de laatste aflevering van ‘De Kleedkamer’ nodigt Ruben Van Gucht zijn gasten uit op een locatie die een link heeft met de Olympische Spelen in Antwerpen. Niet zonder reden, want het is precies 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in de Scheldestad plaatsvonden. Meteen de enige keer ooit dat het grootste sportevenement ter wereld in ons land werd georganiseerd.

De blonde god van de VRT-sportdienst trekt met zijn praatgasten naar Linkeroever, met zicht op de kathedraal van Antwerpen. De medaillewinnaars die aanschuiven aan tafel zijn: Pieter Timmers (zilver op de 100 m vrije slag), Dirk Van Tichelt (brons in het judo), Jolien D’hoore (brons in het omnium bij het baanwielrennen) en Simon Gougnard (zilver met het hockeyteam).

Verder zijn er portretten van athlete Nafi Thiam (goud bij de zevenkamp) en de Canadese jockey Eric Lamaze (goud in de individuele jumping in Beijing 2008, zilver in de teamjumping in 2008 en brons in de individuele jumping in Rio 2016).

Bekijk ‘De kleedkamer’ op maandag 27 april om 21u25 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Overwinteren in Benidorm

Jan Van Eyken, gitarist bij De Kreuners, en Pascal Braeckman, de bekendste klankman van het land, slaan de handen in elkaar. Hun opzet? Uitvogelen hoe hun leven eruit zou kunnen zien na hun pensioen.

Jan en Pascal zijn al jaren goede vrienden. Ze werken tegen 200 km per uur. Hun leven is pure, onversneden rock-‘n-roll. Jan wordt dit jaar echter 65 jaar en ook Pascal nadert met zijn 58 lentes tram 6. Wat als het straks allemaal stopt? Wat blijft er dan nog over voor die twee heren die zo gulzig leven? Het zwarte gat?

In ‘Twee tinten grijs’ onderzoeken Jan en Pascal acht weken lang hoe het leven van de échte Benidorm Bastards eruit ziet. Ze worden geregeld met zichzelf geconfronteerd. Af en toe vloeit er een traan, maar er wordt ook veel gelachen.

In aflevering 1 gaan Jan en Pascal als begeleider mee op bedevaart naar Lourdes met een groep zorgbehoevenden. Hoe gaan ze om met de aangrijpende verhalen van de mensen die ze assisteren? En welke indruk maakt Lourdes op hen?

Bekijk ‘Twee tinten grijs’ op dinsdag 28 april om 20u10 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Bewegen in 1987 & 2020

In tijden van corona komen we minder buiten, maar is het wél belangrijk om in beweging te blijven. Vlak voor het middagjournaal van Eén geeft Saartje Vandendriessche de kijkers daar inspiratie voor. De oefeningen in ‘Beweeg in uw kot!’ zijn laagdrempelig en het programma zit vol muziek van eigen bodem. Een ideaal beweegmoment voor alle Vlamingen.

Ook in ‘Groeten Uit’, de teletijdmachine van VTM, zit de gewezen omroepster niet stil. Saartje Vandendriessche keert op vraag van An Lemmens een weekend lang terug naar 1987, het jaar waarin Saartje 12 werd. Zo herontdekt ze de swoosh bal , een ovale bal met touwen en handvaten.

Bekijk ‘Groeten Uit’ op dinsdag 28 april om 20u35 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De kans van hun leven

Meestal prijkt de naam van Mark Wahlberg op de aftiteling van een actiethriller. Maar dit keer duikt de acteur op in een film met een komisch kantje. Het gewezen onderbroekenmodel slijt zijn dagen als rechercheur achter zijn bureau. Terry heeft bovendien een bloedhekel aan zijn collega Allen (Will Ferell). Ze rapporteren aan de twee populairste en stoerste agenten van het korps.

Wanneer de twee politiebonzen plots sneuvelen, verandert alles voor de twee bureaucratische flikken. Ze krijgen ein-de-lijk de kans om zich te bewijzen in een zaak die weleens het grootste misdrijf van New York zou kunnen worden. Het is de kans van hun leven om de geschiedenisboeken te halen, maar beschikken Terry en Allen wel over de juiste capaciteiten?

Bekijk ‘The Other Guys’ op vrijdag 1 mei om 22u50 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Films

Bekijk alles
Top