Lommelverdediger Siekman "bouwt zekerheid in" en kiest voor terugkeer naar ex-club

Sport | Het Lommelse avontuur van Tim Siekman zit er na één seizoen alweer op. De 29-jarige centrumverdediger keert deze zomer terug naar HHC Hardenberg; een Nederlandse amateurclub waar hij tussen 2010 en 2013 ook al voor speelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Siekman kwam vorige zomer met de nodige adelbrieven (meer dan 175 wedstrijden voor FC Emmen) toe bij Lommel. De Nederlander ontpopte zich in geen tijd tot een certitude in het hart van de defensie en vormde een ijzersterk duo met Glenn Neven. Maar half december viel Siekman geblesseerd uit waarna hij niet meer aan spelen toe kwam.

Coach Peter Maes besloot om na de blessure van Siekman Scott Bitsindou om te vormen van centrale middenvelder tot centrumverdediger en de Belgische Congolees deed dat zo goed dat Siekman na zijn revalidatie toch niet meer in de basisploeg geraakte. Nu gaat hij dus terug naar de club waar het voor hem eigenlijk allemaal begon.

Onzekere transferperiode

“Het is mooi en speciaal, dat ik terugkeer naar de plek waar ik drie jaar heb gespeeld", vertelt Siekman op de officiële website van zijn 'nieuwe' club. "Ik heb altijd aangegeven dat als ik terugga naar de amateurs, dat ik terugga naar HHC Hardenberg. Je zit nu met corona en het wordt een onzekere transferperiode, met deze transfer kan ik zekerheid inbouwen.”

Siekman is al de tweede centrumverdediger die Lommel verlaat. Eerder koos ook Ben Santermans voor een definitieve transfer naar Lierse Kempenzonen. Santermans werd afgelopen winter al uitgeleend aan de Pallieters nadat hij bij Lommel niet meer aan spelen toekwam na de komst van... Siekman.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top