Lierse Kempenzonen vindt ook de weg naar Schiervelde: "De Mille is van ons"

Challenger Pro League | Terwijl de meeste teams bang afwachten wat de sportieve en extra-sportieve gevolgen zullen zijn van het coronavirus, kondigt Lierse Kempenzonen de ene na de andere inkomende transfer aan. En daarbij speelt de Proximus League een prominente rol, want ook aanwinst nummer vijf komt (definitief) over van een 1B-ploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Kempenaars kondigden de transfer van Emile Samyn aan. De 22-jarige flankspeler komt over van KSV Roeselare, maar voetbalde de voorbije maanden al wel op uitleenbasis op het Lisp. Samyn kreeg een contract voor één seizoen met een optie voor nog een tweede jaartje.

Samyn was de voorbije jaren een opkomend talent bij KSV Roeselare en speelde zo'n 70x in het shirt van de West-Vlamingen. Maar aan het begin van het vorige seizoen werd hij wat aan de kant geschoven waardoor een uitleenbeurt aan Lierse Kempenzonen opportuun werd.

Publiekslieveling

Die uitleenbeurt leek wat in het water te vallen door een hardnekkige schouderblessure, maar sinds de jaarwissel ontpopte de kwieke Samyn zich wel tot publiekslieveling op het Lisp. De club was dan ook apetrots dat het Samyn nu definitief binnen kon halen en kondigde de transfer op Facebook aan als "De Mille is van ons".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top