Met Lierse Kempenzonen stapt nu ook tweede amateurclub naar het BAS om proflicentie alsnog te behalen

Sport | Lierse Kempenzonen gaat dan toch nog een poging wagen om de promotie naar het profvoetbal af te dwingen via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. De Kempenaars konden maar nipt de degradatie afwenden in de hoogste amateurliga, maar zien mogelijkheden nu heel wat profteams naast een proflicentie grepen en er openlijk vragen worden gesteld over de formule van 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Pallieters kregen eerder deze maand een licentie voor het amateurvoetbal, maar zagen hun licentieaanvraag voor 1B wél afgewezen worden door de licentiecommissie. Na beraad besloot de fusieclub om alsnog naar het BAS te stappen om die weigering aan te vechten.

Lierse Kempenzonen wil zo in aanmerking komen voor een promotie naar het profvoetbal als blijkt dat er ook effectief een plekje weggelegd kan zijn voor de Kempense club. Dat zou kunnen als er voldoende andere teams naast een proflicentie zouden grijpen voor het BAS of als er een andere competitieformat uit de bus komt waarbij extra profteams welkom zijn.

Eerder gaf ook Seraing al aan dat het naar het BAS stapt om haar licentieweigering voor 1B aan te vechten. De Luikenaars eindigden derde in de hoogste amateurliga en zijn zo in principe de hoogst mogelijk gerangschikte amateurploeg die een licentie voor 1B aanvroeg, maar op sportieve wijze geen aanspraak kan maken op promotie (zoals kampioen KMSK Deinze). Naast Deinze kreeg enkel RWDM (zesde in de eindstand) een proflicentie van de licentiecommissie.

Onduidelijkheid troef

Zoals reeds eerder gemeld zal het Belgisch Arbitragehof voor de Sport uitspraken doen voor 10 mei. Naast Seraing en Lierse Kempenzonen worden ook de licentiedossiers van Proximus League-teams Lommel SK, KSV Roeselare, Sporting Lokeren en RE Virton behandeld. Ook eersteklassers KV Oostende, Standard en Moeskroen spanden een beroepsprocedure in. Voor negen teams is het dus nog zeker enkele weken onduidelijk in welke reeks ze uiteindelijk zullen belanden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top