De Proximus League staat al jaren te boek als een kweekvijver van talent. Maar in de huidige voetbaljaargang bleek het voor jonge voetbaltalenten toch iets moeilijker om een doorbraak te forceren. Slechts vijf jongens die geboren zijn in 2000 (of later) slaagden erin om meer dan de helft van het maximaal aantal speelminuten (2520) te spelen.
Van alle spelers die als tiener aan het Proximus Leagueseizoen begonnen, verzamelde Siemen Voet het meeste speelminuten. De centrumverdediger stond eigenlijk gewoon alle mogelijke minuten tussen de lijnen bij KSV Roeselare, maar miste de eerste drie competitieduels omdat hij toen simpelweg nog niet onder contract lag bij de West-Vlamingen én hij bleef natuurlijk ook noodgedwongen mee aan de kant bij de forfaitnederlaag tegen Virton. Voor het overige speelde de 'huurling' van Club Brugge alles waardoor zijn teller op 2160 speelminuten stopte.

Ook de nummers twee en drie uit deze statistiek zijn 'huurlingen'. Berke Özer (Fenerbahce) stond 1980 minuten tussen de palen bij KVC Westerlo en had er veel meer kunnen hebben als hij niet geblesseerd was uitgevallen; Kamal Sowah (Leicester) verzamelde 1611 minuten bij OH Leuven.

De eerste 'niet-huurling' in de ranking is Kolbeinn Thordarsson. De IJslander groeide bij Lommel SK vrij snel uit tot dé draaischijf op het middenveld en tikte het seizoen af met 1521 speelminuten. Kader Keita (KVC Westerlo) maakt de top vijf rond met 1498 wedstrijdminuten.

TOP 5

1. Siemen Voet (KSV Roeselare): 2160 minuten
2. Berke Özer (KVC Westerlo): 1980 minuten
3. Kamal Sowah (OH Leuven): 1611 minuten
4. Kolbeinn Thordarsson (Lommel SK): 1521 minuten
5. Kader Keita (KVC Westerlo): 1498 minuten