Uitgelicht: vijf duels uit de Proximus League van dit seizoen

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Maandag komt het huidige seizoen van de Proximus League aan bod.

Beerschot – Virton (7 december 2019)

Op speeldag 18 in Proximus League bracht Virton een bezoekje aan het Kiel. Het zou een lastige match worden voor de thuisploeg. Beerschot ontsnapte namelijk met negen tegen elf aan een nederlaag tegen de Luxemburgers. De Antwerpenaren kwamen in de tweede helft 0-1 achter via een intikker van Virton-spits Koré en tot overmaat van ramp moest de thuisploeg met negen voort, nadat zowel invaller Ibara als Dom met twee keer geel van het veld moest. Diep in de toegevoegde tijd zorgde de Oostenrijker Holzhauser met een schitterende knal nog voor de gelijkmaker.

Herbekijk Beerschot – Virton vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Lommel – Union (6 september 2019)

Op speeldag 5 ontving Lommel de Brusselaars van Union Saint-Gilloise. Met een 2-2 gelijkspel klom Union op dat ogenblik naar de leidersplaats. Het waren de bezoekers die stevig uit de startblokken schoten, maar het was Lommel dat op voorsprong klom. Met een heerlijke halfvolley zette Naudts Lommel op voorsprong. Nog voor de rust zetten de Brusselaars orde op zaken. Na mistasten van de doelman was Vega het snelste op de bal. Na de pauze werd een Lommels doelpunt van Cauwenberg afgekeurd wegens buitenspel, maar dat bleek slechts uitstel. Bij een hoekschop kopte Santermans overhoeks de 2-1 binnen. Vega redde met zijn tweede van de avond nog een punt voor de bezoekers.

Herbekijk Lommel – Union vanaf 13u10 op Proximus Sports 1.

Lokeren – Roeselare (20 september 2019)

Lokeren beleefde geen fijn seizoen, maar tegen Roeselare was er toch een kleine opflakkering. Tegen de West-Vlamingen pakten de Waaslanders hun eerste zege van het seizoen. Bij de rust lag de eindstand al vast. Van Damme en Tirpan scoorden. Roeselare, dat op 20 september weer mocht aantreden in 1B na een korte periode van faillissement, kreeg de rode lantaarn toegespeeld.

Herbekijk Lokeren – Roeselare vanaf 15u05 op Proximus Sports 1.

Westerlo – OH Leuven (22 november 2019)

OH Leuven, de eerste periodekampioen, opende in de tweede periode zijn rekening bij Westerlo. Het werd 1-2 voor de Leuvenaars. Een makkelijke avond werd het echter niet voor Leuven in 't Kuipje. De Kemphanen klommen na tien minuten op voorsprong dankzij een treffer van Brüls en waren de betere partij in de beginfase. Op het halfuur kon Leuven echter zijn voet naast de thuisploeg zetten en Mercier zette met een knap afstandschot de 1-1 op het bord. De bezoekers namen het heft nu steviger in handen en op slag van rust kopte verdediger Schuermans OHL op een 1-2 voorsprong. Na rust waren er nog kansen voor beide partijen, maar gescoord werd er niet meer.

Herbekijk Westerlo – OH Leuven vanaf 17u35 op Proximus Sports 1.

Beerschot – OH Leuven (8 maart 2020)

Afsluiten doen we met voorlopig de laatste partij die gespeeld werd in de Proximus League dit seizoen. In de heenwedstrijd van de promotiefinale zette Beerschot zich in een goede uitgangspositie door in een echte cupmatch met 1-0 te winnen van Leuven. Tissoudali maakte het enige doelpunt van de partij. De terugwedstrijd moest normaal gezien een week later plaatsvinden, maar het coronavirus gooide echter roet in het eten. Het is nog koffiedik kijken of die terugmatch er nog zal komen.

Herbekijk Beerschot – OHL vanaf 21u10 op Proximus Sports 1.