Sector One speelde deze donderdag in de knock-outfase tegen het Nederlandse Defusekids. De winnaar van het burenduel kwalificeerde zich voor het main event van de League of Legends European Masters 2020. Ondanks de nederlaag van de “Foxes” was de clash absoluut de moeite waard.

Broederduel, Belgisch-Nederlandse derby, Benelux-finale, enz. Hoe je de wedstrijd ook wil benoemen, de confrontatie van deze donderdag was er een om nooit meer te vergeten. Zowel wat het belang ervan betreft, namelijk een plaats op het internationale evenement dat de EU Masters is, maar ook vanwege de onuitgegeven clash tussen de kampioenen van de Belgian League en de Dutch League. Het leek wel een echte finale.

En de spanning was te snijden! De eerste map werd na 34 minuten gewonnen door DK. Helaas profiteerde de tegenstander van de kleinste fouten van de “Foxes” en renden de Nederlanders naar de Nexus.

De tweede map draaide daarentegen uit in het voordeel van Night en zijn teamgenoten. Na 35 minuten spelen en een 8-12-voorsprong stal S1 de “drake” om vervolgens de score gelijk te trekken. Een derde game moest voor de beslissing zorgen.

Helaas verliep de derde map minder spannend. De Defusekids liepen uit tot 21-0 en stelden niet veel later de kwalificatie veilig. Sector One, dat zijn zeer goede spelniveau van in de vorige rondes niet kon herhalen, ziet de European Masters aan zijn neus voorbijgaan. Na deze best of 3 kroont DK zich ook tot onofficiële Benelux-kampioen.

Ondanks de teleurstelling twijfelt niemand eraan dat het Belgische getalenteerde team, gezien het vertoonde spelniveau en een kwalificatie die binnen handbereik lag, vertrouwen heeft getankt. S1 zal de volgende keer zonder twijfel revanche willen nemen!

© Sector One