Onze vertegenwoordigers zijn erin geslaagd om de tweede kwalificatieplaats te bemachtigen voor de volgende fase van de League of Legends European Masters play-ins. Hun laatste horde voor het main event is niemand minder dan het Nederlandse team Defusekids.

De nieuwe Belgische League-kampioen is aan een mooi parcours bezig en rondde de eerste fase met succes af. In groep D ontmoette S1 drie andere Europese teams. Het Belgische team eindigde tweede in zijn groep net achter K1CK Neosurf uit Polen. Afgezien van een 2-0-nederlaag tegen de winnaar van de poule, maakten Night en zijn teamgenoten geen enkele fout en wonnen ze al bij al gemakkelijk tegen de Grieken van WL Gaming Esports en PIGSPORTS uit Letland.

© Gamepedia

Dankzij die tweede plaats ontmoeten de “Foxes” in de knock-outfase de winnaar van groep C. Dit is de laatste stap om een van de vier kwalificatieplaatsen te bemachtigen voor het slotevenement van de European Masters, dat op 22 april van start gaat en voorzien is met 150.000 dollar aan prijzengeld.

Deze beklijvende ronde vormt het toneel van een broederduel met Defusekids. De Dutch League-winnaars legden een bijna perfect parcours af in hun groep, met vijf overwinningen en slechts één nederlaag.

De twee teams staan op donderdag 9 april tegenover elkaar in een best of 3. De confrontatie die je absoluut niet mag missen wordt om 21u live uitgezonden op het Twitch-kanaal GameluxLoL.

Het programma

In geval van kwalificatie vanavond is de samenstelling van de groepen van de EUM aanstaande vrijdag bekend. Hier is het volledige programma.

Groepsfase (Double Round Robin – BO1): 22/04 – 25/04 en 29/04 – 02/05.

De eerste twee van elke groep kwalificeren zich voor de kwartfinales op 5 en 6 mei. De halve finales gaan door op 9 mei, de grote finale op 10 mei.

© Sector One