Deze tijdloze familiefilms houden de kinderen zoet tijdens de lockdown

Kids | De coronalockdown betekent een zee van tijd die je thuis tussen vier muren moet trachten te vullen. Sommigen in hun eentje, anderen met het hele gezin. Proximus Pickx helpt die laatsten graag een handje door vijf tijdloze familiefilms op te lijsten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mary Poppins (1964)

De Amerikaanse musicalfilm geldt als een absolute klassieker in het genre die de tand des tijds moeiteloos doorstaan heeft. De Britse actrice Julie Andrews schittert als de vliegende nanny Mary Poppins - haar allereerste filmrol overigens. De wereld maakte kennis met het fantasiewoord supercalifragilisticexpialidocious en de gelijknamige song, en was meteen verkocht.
 
De vijfvoudige Oscarwinnaar was met een netto opbrengst van 28,5 miljoen dollar – een bom geld indertijd – bijzonder winstgevend voor producent Walt Disney, die met de centen prompt land kocht in Florida en de bouw van pretpark Walt Disney World financierde.

The Wizard of Oz (1939)

Laat je niet afschrikken door het releasejaar van deze oerklassieker die meerdere generaties in vervoering bracht: tot op de dag van vandaag wordt de bekendste verfilming van het boek van L. Frank Baum regelmatig uitgezonden. De kinderfilm duikt bovendien vaak op in lijstjes van beste films aller tijden.
 
Judy Garland kruipt in de huid van de 15-jarige Dorothy Gale, die in het magische land van Oz belandt en daar allerlei bijzondere avonturen beleeft. De film werd indertijd op veel lof onthaald, hetgeen zich vertaalde in zes Oscarnominaties, waarvan het twee verzilverde.

Matilda (1996)

Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse auteur Roald Dahl. De modelleerlinge Matilda Wormwood wordt omringd door een adoptiegezin dat weinig om haar geeft. Elk gezinslid maakt haar het leven zuur, om van haar strenge directrice nog te zwijgen. 

Schoolhoofd Agatha predikt op tirannieke wijze orde en tucht in het college. Maar Matilda slaat terug en stelt met de hulp van haar bovennatuurlijke superkrachten en haar aardige lerares een einde aan het meedogenloze bewind van Agatha. Een meeslepende klassieker voor het hele gezin, van en met een Danny deVito in bloedvorm.

The Lion King (1994)

Deze nostalgische Disneyklassieker kon niet in dit lijstje ontbreken. De animatiefilm draait rond de jonge leeuw Simba, die voorbestemd is om zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne, maar verwikkeld raakt in de snode plannen van zijn oom Scar.
 
Het ontroerende relaas van The Lion King raakte een gevoelige snaar bij het grote publiek, dat massaal naar de bioscoopzalen trok. Ook de critici gooiden met bloemetjes: de film won in totaal zo’n 36 prijzen, waaronder twee Oscars. De straffe live-action remake verscheen vorig jaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Finding Nemo (2003)

De vijfde animatiefilm uit de stal van Pixar is nog steeds één van de allerbeste. Het ultieme bewijs: Finding Nemo won de Oscar voor beste animatiefilm, zowat het hoogste goed in de branche. Ook aan de kassa’s was het succes niet te versmaden, met een recordopbrengst van 940 miljoen dollar.
 
De film over een clownvis die in de oceaan op zoek gaat naar zijn verloren zoon werd de tweede meest succesvolle film van het jaar na The Lord of the Rings: The Return of the King. Met meer dan veertig miljoen exemplaren is het nog steeds de best verkochte dvd aller tijden.
 
In 2016 verscheen het langverwachte vervolg Finding Dory, over de vis met het slechtste kortetermijngeheugen ooit. Met een opbrengst van 1,028 miljard deed deze het nog beter dan het origineel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top