AB Canapé: singer-songwriter Sinéad O'Connor

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: de voorlopig laatste doortocht van de Ierse singer-songwriter Sinéad O'Connor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nooit verlegen om een controverse meer of minder drukte de Ierse Sinéad O'Connor haar stempel op de muziekgeschiedenis. Wie O'Connor zegt, denkt al gauw aan nummers als 'Troy' en 'Nothing Compares 2 U', waarin haar stem het best tot uiting komt, maar de Ierse met het kenmerkende broskopje zal in haar carrière tien albums op de wereld loslaten, het ene al succesvoller dan het andere.

Haar grote doorbraak komt er in 1987, wanneer haar eerste album "The Lion and the Cobra" wereldwijd in de rekken komt. Naast hitsingle 'Troy', die O' Connors carrière zal definiëren, scheert ook 'Mandika' hoge toppen.

Ook haar tweede album "I Do Not Want What I Haven't Got" (1990) scoort bij de critici en levert ons de wereldhit 'Nothing Compares 2 U' op.

In de jaren daarna laat de Ierse singer-songwriter nog acht albums op de wereld los. "I'm not Bossy, I'm the Boss" sluit de rij in 2014. Helaas voor de Ierse komt ze meer in het nieuws omwille van haar controversiële uitspraken en haar privèleven, dan voor haar muzikaal succes.

Vanaf 2017 laat ze zich Magda Davitt noemen en een jaar later bekeert ze zich tot de islam. Shuhada' Davitt, zoals ze nu door het leven gaat, kwam datzelfde jaar ook met een nieuwe single op de proppen ('Milestones'), die de voorbode zou moeten worden van een nieuwe plaat.

Voor haar laatste optreden in de AB dienen we echter terug te keren naar 30 september 2014, enkele weken na de release van haar laatste album. Tot spijt van de fans, prijken noch 'Troy' noch 'Nothing Compares 2 U' op de setlist. Wel van de partij zijn zeven singles van de nieuwe plaat, naast onder meer 'The Emperor's New Clothes' en 'The Last Day of Our Acquaintance'.

Herbeleef het voorlopig laatste optreden van Sinéad O'Connor in de AB hieronder:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top