Voormalige Primera Division-ster haalt overbodige Bernardinho weg uit het Westelse Kuipje

Sport | Osah Bernardinho is definitief weg bij KVC Westerlo. De flankspeler tekende een contract bij Atlético Ottawa in de Canadese Premier League; een nieuwe competitie die er nog maar recent bij gekomen is als bescheiden antwoord op de Major Soccer League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zonder de grote Canadese voetbalteams (Toronto FC en Vancouver Whitecaps) moet de Canadese Premier League vooral een competitie worden waarin de Canadese voetballers hun kansen krijgen en grijpen. Elk team moet voor minstens 50% uit Canadezen bestaan waarvan er elke wedstrijd minstens zes in de basiself moeten staan.

Toch koos Atlético Ottawa de Ghanees Osah Bernardinho als één van de buitenlandse aanwinsten. De winger lag de voorbije drie seizoenen onder contract bij KVC Westerlo, maar voetbalde enkel in zijn eerste seizoen ook effectief voor de Kempenaars. Twee seizoenen geleden werd hij uitgeleend aan ASV Geel en de voorbije maanden speelde hij uit uitleenbasis bij KSK Heist.

Palmares

Bij Ottawa krijgt Bernardinho de voormalige Spaanse international Mista voor zich als coach. Mista maakte begin deze eeuw naam en faam bij Valencia waarmee hij 2x Spaans kampioen werd en zowel de UEFA Cup als de Europese Supercup won. Nadien verdedigde hij (onder meer) ook nog de kleuren van Atletico Madrid en Deportivo La Coruna. Hij beëindigde zijn actieve carrière in 2010 (bij Toronto) en werd eerder dit jaar aangesteld als coach van Atlético Ottawa.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top