AB Canapé: hippe funk met Vulfpeck

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: de funkateers van Vulfpeck.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vulfpeck zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Het is niet dat onze radiozenders dagdagelijks een nummer draaien van de Amerikaanse band. Dat heeft het ensemble rond Jack Stratton niet belet om intussen vier albums op de markt gebracht te hebben.

De hipsters uit Michigan zitten telkens vol opmerkelijke kronkels. Zo bracht de band ooit Sleepify uit, een stil album dat op Spotify werd gezet uit protest tegen de kleine vergoedingen die muzikanten krijgen van het streamingplatform.

Maar met hun opzwepende funk, jazzy baspartijen, saxofoonsolo’s, geïmproviseerde jams en humor op het podium weet Vulfpeck alvast een publiek te vinden. In een mum van tijd was de Ancienne Belgique uitverkocht voor hun optreden op 15 september 2017. De band moet het meer hebben van een slimme onlinecampagne en mond-aan-mondreclame.

Maar wie denkt dat we hier enkel met een paar hipsters te maken hebben, kan zich lelijk vergissen. Vulfpeck vergaarde intussen enige naam en faam en werkte reeds samen met gerenommeerde Afro-Amerikaanse muzikanten zoals superbassist Bootsy Collins, Michael Bland, James Gadson, Herbie Hancock, Martha Reeves, D’Angelo, Jamie Lidell en Beck.

Ken je Vulfpeck niet, laat je dan maar eens vanuit je zetel meesleuren door misschien wel de beste funkband van het moment. Voor de funkfreaks onder ons: herbeleef zeker hieronder het AB-concert van Vulfpeck. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top