AB Canapé: funk en soul met Charles Bradley

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: Charles Bradley, de Screaming Eagle of Soul.

Door Pickx

Deel dit nieuws

James Brown-imitator en lookalike in een en dezelfde persoon? Dat moet wel Charles Bradley zijn!

Na een jarenlange omzwerving door de Verenigde Staten, waar hij naast zangstondes in kleine, lokale zaaltjes onder meer aan de slag was als kok, geraakt de muzikale carrière van Bradley pas echt van de grond in 2002, wanneer hij zijn eerste vinylplaat op de wereld loslaat. Bradley is dan al 54 jaar, maar dat zal hem er niet van weerhouden het podiumbeest in zichzelf te blijven bovenhalen en talloze zalen in binnen- en buitenland omver te blazen.

In 2011 is het dan tijd voor zijn debuutalbum "No Time for Dreaming". Het jaar erop komt de documentaire "Soul of America", over het leven van Bradley, in de zalen. Zijn harde levensverhaal, waarin hij ettelijke jaren slijt op straat, wordt doorspekt met muzikale optredens en culmineert in zijn tournee ter promotie van zijn eerste album.

"Victim of Love" wordt in april 2013 uitgebracht en in datzelfde jaar doet Bradley ook de Ancienne Belgique aan. In zijn kielzog bracht hij niet alleen zijn begeleidingsband The Extraordinaires mee, maar ook een overdosis funk, soul en happy vibes.

Op 23 oktober 2017 zou kanker Bradley echter verenigen met zijn grote held James Brown. Daarvoor had hij nog een derde album ("Changes") op de wereld losgelaten. Een jaar na zijn dood verscheen nog het postume album "Black Velvet".

Herbleef hieronder het concert van de Screaming Eagle of Soul in de AB:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top