Uitgelicht: de wereldbeker veldrijden

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Dinsdag beleven we de wereldbekermanches veldrijden nog eens terug.

Derde hond Toon Aerts

Twee renners verdeelden bij de mannen steevast de nummer 1-posities: Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel. Iserbyt nam alle wereldbekermanches buiten België, met uitzondering van het Tsjechische Tabor, voor zijn rekening. Van der Poel ging met vijf dagzeges aan de haal. Toch zouden de twee niet op het hoogste schavotje eindigen in de eindstand. Door tal van ereplaatsen te rijden, pakte Toon Aerts de zege in het eindklassement met 577 punten. Eli Iserbyt moest tevreden zijn met een tweede plaats (531 punten). Van der Poel zou nooit in het stuk voorkomen op het gebied van het eindklassement omdat de Nederlander niet alle crossen meereed.

Spektakel in Namen

Als we dan toch enig chauvinisme mogen tonen, moeten we de wereldbekermanche van Namen eruit lichten. Deze zou door heel wat mensen gelabeld worden als dé cross van het seizoen. De veldrit in Namen wordt er eentje om van te likkebaarden van begin tot einde dankzij de helse weersomstandigheden. Toon Aerts en Mathieu van der Poel vechten een beklijvend duel uit, met Van der Poel als niet-verrassende dagwinnaar.

Alvarado verspeelt eindzege in slotstuk

Bij de vrouwen verdelen de Nederlandse rensters Lucinda Brand, Annemarie Worst en Ceylin Alvarado, met uitzondering van de Amerikaanse crossen, de zeges onder elkaar. De apotheose om de eindzege in de wereldbeker valt dan symbolisch ook op laatste cross, die in het Nederlandse Hoogerheide. Alvarado, die met 5 punten verschil op Worst aan de race begon, zou in het slot haar wereldbekerzege alsnog kwijtspelen door een val. Brand pakte dan wel de dagzege, het eindklassement ging naar Worst.

Herbeleef dinsdag vanaf 10u05 de wereldbekersmanches veldrijden van dit seizoen op Proximus Sports 1.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?