De Mol: amper 1.000 euro voor groepspot en afvaller redt zijn vel

Aflevering 5 van het VIER-programma De Mol herenigde alle kandidaten met een bezoeker van het thuisfront. Het bezorgde ons ook de spannendste eliminatie tot nu toe, eentje die met een knaller in mineur eindigde voor Salim.

Spot de BV

De aflevering zou maar uit twee opdrachten bestaan, waar telkens de bezoekers een of andere rol in kregen. In opdracht 1 moest de groep een Bekende Vlaming (BV) proberen spotten. In drie duo’s, dat telkens bestond uit een fotograaf en een verkenner, moest er een foto gemaakt worden van de BV. Op de drie verschillende locaties liep er ook telkens een bezoeker. Werd de BV goed gefotografeerd, leverde dat 1.000 euro op, een correcte bezoeker was 500 euro waard.

De BV die moest gespot worden, bleek Willy Sommers te zijn. Makkelijk werd het de duo’s niet gemaakt. Sommers werd afgeschermd met paraplu’s door zijn bodyguards. En daarnaast moest de foto als een echte paparazzo stiekem genomen worden. Als een veiligheidsagent de camera in het vizier kreeg, mocht hij die afnemen.

De opdracht liep niet van een leien dakje. De duo’s Bart-Alina en Dorien-Christian brachten niets van geld binnen. Enkel Jolien en Salim konden een duidelijke foto van Willy Sommers maken. Het leverde 1.000 euro op voor de groepspot, die nu op 17.645 euro staat.

Diezelfde avond kregen de kandidaten hun bezoeker te zien. Het eindigde in een diner met veel plezier en vertier.

Fiasco op oude luchthaven Athene

Maar de dag erop moest de kandidaten weer volop aan de bak. De opdracht op Elinikon, de oude luchthaven van Athene, werd samen met de bezoekers gespeeld. Twee duo’s kregen de rol als luchtverkeersleider: Christian en zijn broer en Bart met zijn vrouw. De andere kandidaten werden in volledig geblindeerde wagens gestoken.

Op het tarmac lag een parcours met poortjes en koffers. Wanneer een kandidaat, met behulp van instructies van de bezoeker of een luchtverkeersleider, door een poortje kon rijden, leverde dat mogelijk geld op. Wanneer de wagen een koffer raakte, verloor die het eventueel gewonnen geld. De opdracht zorgde alvast voor veel stress en discussies in de wagen van Alina.

Uiteindelijk zouden maar twee wagens door een poortje rijden: Jolien en haar partner en Alina met haar moeder. Maar het geld was op dat ogenblik nog niet helemaal binnen. Want de opdracht kreeg een extraatje. In een laatste fase moesten de kandidaten met hun wagen recht vooruit rijden op de landingsbaan, die afgebakend was in zones. De bedoeling was om de wagens in de zones te laten belanden waar het gewonnen geld kon verdubbeld of verdriedubbeld worden. Het addertje onder het gras: er waren ook nulzones waar de wagen in kon belanden. In dat geval raakte al het verdiende geld verloren.

Iedere kandidaat moest zijn wagen tot een bepaalde snelheid optrekken, om hem daarna in neutraal te laten uitbollen. Dorien en Salim, die geen geld hadden verdiend in de eerste fase, waren de testwagens van dienst. Maar de opdracht eindigde in een grote fiasco. Alina en Jolien eindigden namelijk met hun wagens in zo’n nulzone. Geen vers geld voor de groepspot.

Herkansing voor de afvaller

Hierna volgde de eliminatietest, waarbij het de kandidaten opviel dat er maar 15 vragen werden gesteld in plaats van de gebruikelijke 20. Er zou namelijk een knaller van een eliminatie volgen.

Want na de 15 vragen kreeg iedere kandidaat zijn scherm te zien, zonder dat de anderen konden meekijken. Op dat moment was er dus een afvaller, maar die kon zijn vel nog redden. De groep kreeg drie kansen om de afvaller te ontmaskeren, dit door vuurwerk af te steken. Wanneer de vuurpijl van de afvaller in de lucht werd geschoten (die in het rood zou knallen), verdiende de groep 2.000 euro en moest de afvaller het spel verlaten.

Maar wanneer de groep drie groene pijlen in de lucht zou schieten, en dus niet die van de afvaller, werd er niks verdiend en kreeg iedereen nog vijf nieuwe eliminatievragen voorgeschoteld die voor een herberekening van het resultaat zouden zorgen.

De pijlen van Dorien, Salim en Alina werden door de groep de lucht in geschoten. Allemaal waren het groene pijlen. Bart, Christian of Jolien redde voorlopig zijn of haar vel. Een herkansing volgde, eentje met grote gevolgen. Want na de vijf extra vragen kregen plots Bart, Christian en Jolien een groene pijl te zien. Salim werd de nieuwe afvaller, zijn pijl knalde in het rood.

Aanbod van De Mol

De aflevering zou nog met extra spanning eindigen, want eens in de wagen kreeg Salim plots nog een voorstel van De Mol. Eentje waarin die voorstelt aan Salim om wat geld mee te nemen naar huis. Of hij op dat aanbod is ingegaan, zien we pas volgende week.

Met de exit van Salim blijven er nog vijf kandidaten over: Bart, Dorien, Christian, Jolien en Alina. Stemmend Vlaanderen verdenkt al enkele weken dat Dorien de Mol is. Momenteel is zij met 27% de hoofdverdachte.

Opmerkelijk: voor de aflevering van gisteren was Salim de tweede meest verdachte persoon in het spel. Zo’n 18% van kijkend Vlaanderen verdacht hem de Mol te zijn. Die tweede plaats is nu doorgegeven aan Jolien, met 22% van de stemmen. Daarna volgen Alina (20%), Bart (17%) en Christian (15%).

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?