Niet te missen op tv (6 - 12 april): 5 spectaculaire films

De kraak van hun leven

Een groep dieven onder leiding van beroepscrimineel Charlie Croker creëert het grootste verkeersinfarct in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid edelmetaal te stelen. De buit: $ 35 miljoen aan goud. De uitvoering: perfect. Of toch niet helemaal. Want op de vluchtroute loopt het mis...

Regisseur F. Gary Gray – die een verleden heeft als het brein achter de videoclips van onder meer OutKast, Dr. Dre, TLC en Cypress Hill — weet er vakkundig amusement van te maken met 32 scheurende Mini Coopers. Een spectaculaire speedbootstunt kreeg de Taurus-award voor beste stunt van het jaar. Ook straf is de indrukwekkende cast. Zo prijken Mark Wahlberg , Edward Norton , Seth Green , Donald Sutherland , Jason Statham én Charlize Teron op de aftiteling van deze actiethriller.

Bekijk ‘The Italian Job’ op maandag 6 april om 20u35 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

In de huid van de andere sekse

Wat is er heerlijker dan de maandagavond afsluiten met een hersenloze komedie? Met ‘The Hot Chick’ word je op jouw wenken bediend. Het verhaal is even simpel als geniaal: op een dag ontwaken Jessica Spencer, een verwende en snobistische cheerleader, en de dertigjarige klusjesman Clive Maxtone in elkaars lichaam. Terwijl Jessica wanhopig uitzoekt hoe ze de gedaantewisseling ongedaan kan maken — spoiler alert: iets met betoverde oorbellen — maakt Clive gretig misbruik van de situatie. Het meisje ontdekt dan weer hoe leeghoofdig en gemeen ze altijd geweest is. De film kreeg oorspronkelijk een 18+ rating opgeplakt. Maar doordat er enkele scènes geknipt zijn, is de film nu geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Let op de cameo van komiek en jaren zestig-icoon Dick Gregory in ‘The Hot Chick’. En als cheerleader Bianca van winkeldiefstal verdacht wordt, nemen twee bewakingsagenten haar mee. Die bewakers zeggen ‘Let’s go, Winona’. Dat is een duidelijke sneer naar actrice Winona Ryder, die een jaar voor de film uitkwam ook werd opgepakt voor winkeldiefstal. De ‘Stranger Things’-actrice stopte — zonder te betalen — voor twintigduizend dollar aan kleding in haar tas in een boetiek in Beverly Hills. Achteraf verklaarde Winona Ryder dat ze dat deed onder invloed van de zware pijnstillers die ze toen slikte.

Bekijk ‘The Hot Chick’ op maandag 6 april om 22u20 op ZES of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Een lawine van stunts

‘Vertical Limit’ is een avonturendrama van Martin Campbell , die eerder ‘GoldenEye’ en ‘The Mask of Zorro’ regisseerde. De prent is vanaf het eerste moment spannend en meeslepend. De plot? Na een lawine komt de ervaren alpiniste Annie Garrett ( Robin Tunney ) met haar team vast te zitten in een spelonk op de beruchte K2, de op één na hoogste bergtop ter wereld. Haar broer, natuurfotograaf Peter Garrett ( Chris O’Donnell ), zet een levensgevaarlijke reddingsmissie op touw, maar hij worstelt met een trauma uit het verleden. In een race tegen de klok beklimmen Peter en het reddingsteam de berg. In de meest bizarre omstandigheden moeten ze spectaculaire toeren uithalen om Annie van de dood te redden. Komen ze op tijd? En wíl Annie wel gered worden door haar broer?

Weetje
Het grootste deel van de opnames van ‘Vertical Limit’ is gemaakt in Nieuw-Zeeland, de geboorteplaats van Martin Campbell, op Mount Cook, die een vergelijkbaar reliëf heeft als de echte K2. De cast heeft veel klimwerk zelf verricht. Met de nodige special effects zijn de vele zekeringslijnen in de film vakkundig weggewerkt.

Bekijk ‘Vertical Limit’ op dinsdag 7 april om 22u35 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Robert De Niro is een vies, oud mannetje

Na de dood van zijn vrouw wil Dick ( Robert De Niro ) opnieuw van het leven genieten. Hij weet zijn brave kleinzoon Jason ( Zac Efron ), die over enkele dagen trouwt met de controlefreak Meredith ( Julianne Hough ), te overhalen om samen naar Florida te reizen, waarop dat moment Spring Break aan de gang is. De opa, die net weduwnaar is geworden, stort zich onder het motto ‘you only live once’ volledig op de geneugten en verleidingen van het leven. En dat gooit het Pinterest-perfecte leventje van de saaie kleinzoon flink in de war. De ‘benidorm bastard’ neemt hem mee naar de meest uitzinnige feesten. En het huwelijk van de saaie advocaat? Dat dreigt helemaal in het honderd te lopen…

Bekijk ‘Dirty Grandpa’ op woensdag 8 april om 20u35 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Actie van begin tot einde

Mike Banning is een ex-agent van de Secret Service die in het verleden gefaald heeft bij het beschermen van de presidentiële familie. Sindsdien is hij gedegradeerd tot het werken achter de schermen. Op de dag dat Noord-Koreaanse commando’s het Witte Huis binnendringen en de president en diens staf gijzelen, krijgt Banning de kans om zijn eer te redden. Op de loonlijst van ‘Olympus Has Fallen’, een Amerikaanse actiethriller uit 2013, vinden we Gerard Butler , Aaron Eckhart en Morgan Freeman terug. Verwacht je aan spectaculaire explosies, automatische machinegeweren en hier en daar een nek die gebroken wordt alsof het een twijgje was.

Bekijk ‘Olympus Has Fallen’ op vrijdag 10 april om 20u35 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top