Melancholie troef op debuut-ep van Waalse band Glauque

Muziek | Het Naamse hiphopcollectief Glauque dropte eind maart hun eerste ep, met Vivre als nieuwe single. De recensies zijn alvast lovend: met hun mix van zwaardere maar poëtische hiphop en electronica lijken ze klaar voor de doorbraak, ook bij ons.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Glauque ontstond zo'n drie jaar geleden uit twee broers, Louis en Lucas Lemage, en drie bevriende muzikanten uit Namen. Sindsdien gaat het hen voor de wind. In 2018 werden ze tweede op Concours Circuit, de Waalse tegenhanger van Humo's Rock Rally. Afgelopen zomer stonden ze op de festivalpodia van onder andere Dour, Les Ardentes en Couleur Café, dit najaar volgt Les Nuits Botanique. Eerder dit jaar werden ze op de Décibels Music Awards, de Franstalige tegenhanger van de MIA's, uitgeroepen als Révélation de l'année.

Het Franse woord 'glauque' verwijst zowel naar een grijsgroene variant van blauw als naar weemoed, en de band heeft zijn naam niet gestolen. "On est tous voué à vivre" of "we zijn allemaal gedoemd om te leven" klinkt het nogal somber in Vivre, een nummer over de zoektocht naar de zin van het leven. Een thema dat ook terug komt in de videoclip, waarin we ondergedompeld worden in een stroom van internetfilmpjes en homevideos.



Volgens het Franse toonaangevende tijdschrift Les Inrockuptibles is Glauque "de groep waar de hele wereld op zat te wachten"! Hoog tijd om het vijftal beter te leren kennen dus. Je kan hun debuut-ep hier digitaal beluisteren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top