"Gert Late Night" light maakt opwachting in coronatijden

Films | Vanaf maandag 6 april trakteert Gert Verhulst Vlaanderen op een nieuwe jaargang van "Gert Late Night". Hoe het programma er concreet uit zal zien, is in deze coronatijden echter nog koffiedik kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laat ons eerst beginnen met het goede nieuws. Vanaf maandag 6 april keert Gert Verhulst terug met zijn talkshow "Gert Late Night". En dat vanop de vertrouwde locatie: zijn jacht 'Evanna' aan het MAS. Tot daar het goede nieuws. Hoe de talkshow precies zal verlopen, is echter nog verre van duidelijk.

In een teasend filmpje liet Gert alvast weten te moeten kiezen tussen zijn vaste sidekick James Cooke of kokkin van dienst Annie, want de regel is nu eenmaal dat je maar met één persoon die niet tot je huishouden behoort fysiek samen mag komen - mits inbegrip van de anderhalve meter afstand natuurlijk.

Maar ook de concrete invulling van het programma zal helemaal overhoop gehaald moeten worden, want gasten een hele week laten doorbrengen op de Evanna is in coronatijden not done. Onze gok is dus dat we occassioneel gasten in de zetel zullen zien - mits inbegrip van de strenge veiligheidsvoorschriften, maar er ook veel de revue zullen passeren via videoverbindingen.

De comeback van "Gert Late Night" moet de marktpositie van VIER enigszins vrijwaren. Sinds de uitbraak van de coronacrisis in ons land stemde de Vlaming namelijk hoofdzakelijk af op VRT en VTM voor zijn dagelijkse portie nieuws. “De nieuwsredactie van onze collega’s zetten alles op alles om Vlaanderen goed en snel te informeren. Wij willen met ‘Gert Late Night’ deze periode net iets aangenamer maken”, aldus VIER-programmadirecteur Annick Bongers aan Het Laatste Nieuws.

In welk format dat precies zal zijn, ontdekken we samen met jou vanaf maandag 6 april elke avond op VIER.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top