Uitgelicht: Charleroi aan het feest

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Vrijdag vijf partijen waarin Charleroi aan het langste eind trok.

27 december 2019: Charleroi - Oostende

In het verleden ging Charleroi geregeld de boot in tijdens dit soort wedstrijden tegen de zogenaamde 'kleine broertjes'. Tijdens de 21ste speeldag zullen de Carolo's echter eens te meer tonen dat ze geleerd hebben uit hun fouten van de voorbije seizoenen.

Tegen Oostende, dat tegen de degradatie vecht, duurt het even voor Charleroi de weg naar het doel vindt. Aan de rust staat het dan ook nog maar 1-0. In de tweede helft tappen de troepen van Karim Belhocine uit een ander vaatje en drijven ze de score verder op met 4 rozen. Eindstand: 5-0.

Na een reeks van elf ongeslagen wedstrijden neemt Charleroi plaats op een knappe tweede plaats, na het ongenaakbare Club Brugge.

Herbeleef de demonstratie van Charleroi vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

13 september 2019: Charleroi - Genk

De huidige hoogconjunctuur van Charleroi dankt het in grote mate aan zijn ex-trainer Felice Mazzu. Wanneer de voormalige leermeester van de Carolo's op 13 september met Racing Genk naar Mambourg afzakt, wordt hij getrakteerd op een warm onthaal. Nieuwe trainer Karim Belhocine heeft echter geen boodschap aan het blije weerzien en wil de scalp van de landskampioen pakken.

En daarin zullen de Carolo's ook slagen! Dankzij een eerste helft vol realisme loopt Charleroi uit tot een 2-0 voorsprong aan de rust. De Limburgers lukken nog de aansluitingstreffer in de tweede helft, maar kunnen een nederlaag niet meer afwenden.

Herbeleef de terugkeer van Felice Mazzu naar Mambourg vanaf 13u op Proximus Sports 1.

31 augustus 2019: Waasland-Beveren - Charleroi

Op de zesde speeldag wacht Charelroi een verplaatsing naar het veld van de rode lantaarn. De Carolo's mikken op een eerste uitoverwinning van het nog prille seizoen, terwijl de Waaslanders zich willen herlanceren onder nieuwe trainer Arnauld Mercier.

Charleroi ziet af in de eerste helft, maar breekt niet. Meer nog, zeven minuten voor rust heeft spelmaker Ryota Morioka hen een 0-1 voorsprong bezorgd.

In de tweede helft voegt Charleroi er nog 3 goals aan toe. Shamar Nicholson vindt in zijn debuutmatch meteen vlot de weg naar doel.

Herbeleef het duel tussen de rode lantaarn en Charleroi vanaf 17u05 op Proximus Sports 1.

1 maart 2020: Charleroi - Standard

De Waalse derby is altijd een speciale wedstrijd. Charleroi wil ten allen prijze met de winst aan de haal gaan. Het zou hun eerste overwinning zijn tegen de Rouches sinds 2015!

Charleroi breekt de ban al voor de rust. Dankzij de overwinning bouwen de Henegouwers een marge van drie punten uit op de Rouches in het klassement.

Herbleef de Waalse derby vanaf 18u55 op Proximus Sports 1.

7 maart 2020: Gent - Charleroi

Op de 29ste en voorlaatste speeldag van de reguliere competitie neemt Charleroi het op tegen AA Gent. Beiden weten zich al geplaatst voor play-off 1. Een week na de zege tegen Standard wil Charleroi nog eens bewijzen dat ze wel degelijk hun plaats bij de eerste zes waard zijn.

Charleroi zal een verbluffende partij op de mat leggen en Gent in eigen huis verslaan. Een waar exploot, want Gent was thuis al ongeslagen sinds 5 mei 2019, ofte 423 dagen lang. En de Carolo's beëindigen die reeks op een prachtige manier.

De Gentse goalie Thomas Kaminksi zal zich maar liefst vier keer moeten omdraaien tijdens dit treffen. De thuisploeg zal pas net voor het uur enigszins de eer kunnen redden.

Herbeleef de partij Gent - Charleroi vanaf 21u30 op Proximus Sports 1.