AB Canapé: de rauwe postpunk van Whispering Sons

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: de rauwe postpunk van Whispering Sons.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Whispering Sons is de laatste jaren aan een steile opmars bezig in de Belgische muziekscene. De postpunkgroep, met een stevige new wave-invloed, kwam in 2015 met de eerste EP "Endless Party". Voor de grote doorbraak was het voor Fenne Kuppens, Kobe Lijnen, Tuur Vandeborne, Sander Pelsmaekers en Sander Hermans wachten tot 2016, toen ze de hoofdvogel afschoten in de prestigieuze Humo's Rock Rally.

Twee jaar later was het tijd voor hun eerste volledige album. "Image" zoals de plaat heet, speelt met het gevoel van vervreemding en zich niet op zijn plaats voelen in de grootstad. Kuppens' diepe stem zorgt voor net dat tikkeltje extra. “Vroeger zong ik hoger, maar moest ik te veel focussen op toonvast zingen, waardoor ik minder emotie in mijn stem kon leggen en me niet zo comfortabel voelde op de scène", vertelde ze daarover aan Bruzz.

Vooral het bezwerende 'Alone' scheerde hoge toppen en mocht dus niet ontbreken op de setlist van hun optreden in de AB op 20 oktober 2018. Daarnaast passeren ook nog onder meer "White Noise", "Skin" en "No Time" de revue.

Herbeleef het concert van Whispering Sons in de AB hieronder:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top