Uitgelicht: 5 masterclasses van Kylian Mbappé

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Woensdag focussen we ons op vijf matchen waarin PSG-ster Kylian Mbappé het beste van zichzelf gaf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

6 november 2019: PSG - Club Brugge

Op de vierde speeldag van de groepsfase van de Champions League keken topclub Paris Saint-Germain en Club Brugge elkaar opnieuw in de ogen. In tegenstelling tot twee weken eerder is het sterke Brugse collectief dit keer wel een match voor het Parijse sterrenensemble. Niet superster Kylian Mbappé, maar een ingevallen spits van Club Brugge slaagt erin alle schijnwerpers naar zich toe te trekken. Een kwartier voor tijd kreeg Club na een fout op Galatasaray-huurling Mbaye Diagne een strafschop. Tot consternatie van vaste strafschopnemer Hans Vanaken en coach Philippe Clement achtte Diagne zijn moment de gloire gekomen. Zou dat even anders uitpakken...

Herbeleef PSG - Club Brugge vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

11 december 2019: PSG - Galatasaray

Ook al stond er op die winteravond in het Parc des Princes voor PSG niets meer op het spel, toch gingen de troepen van Tomas Tuchel voluit. Een partijtje eenrichtingsvoetbal zou volgen.

De 21-jarige Mbappé voelde zich als een vis in het water en dartelde over het veld. 90 minuten later zouden er 1 doelpunt, 2 assists en een veroorzaakte penalty op zijn actief staan. Vooral zijn tweede assists, een subliem hakje voor die andere superster Neymar, was om duimen en vingers bij af te likken. Die laatste speelde trouwens ook een dijk van een wedstrijd, met 1 doelpunt en 2 assists.

Herbeleef de masterclass van Kylian Mbappé vanaf 12u55 op Proximus Sports 1.

18 februari 2020: Dortmund - PSG

Op papier een topaffiche in de heenwedstrijd van de achtste finales. De Borussen, onder aanvoering van het Noorse fenomeen Erling Håland, tegen het Franse sterrenteam van Mbappé.

Eens te meer is het Håland die zijn troepen de weg wijst. Met twee treffers trekt hij de overwinning voor het team van Axel Witsel en Thorgan Hazard over de streep. Een klein moment van onoplettendheid leidde er echter toe dat Mbappé vrije baan kreeg om Neymar het o zo belangrijke uitdoelpunt op een schoteltje aan te bieden.

Herbekijk de heenmatch van de achtste finales vanaf 15u40 op Proximus Sports 1.

26 november 2019: Real Madrid - PSG

De kraker van de vijfde speeldag van de groepsfase. De Koninklijke tegen de Parijse trots. Hazard tegen Mbappé. In wat een spektakelstuk zou worden, lieten beide zich verre van onbetuigd. Ook de andere Rode Duivels op het veld zouden een hoofdrol opeisen.

Een sublieme actie van de aanvoerder van de Rode Duivels leidt tot de openingstreffer van Karim Benzema. Aan de overkant ontstapt nationaal sluitstuk Thibaut Courtois toen hij de doorgebroken Icardi foutief afstopte in de zestien. Gelukkig voor onze landgenoot had de VAR een voorafgaande fout gezien.

In de tweede helft trapte Thomas Meunier Hazard van het veld. Real kwam nog op een dubbele voorsprong, maar dat was buiten de onvermijdelijke Mbappé gerekend. Pablo Sarabia bracht luttele minuten later de stand in evenwicht.

Herbekijk de kraker tussen Real en PSG vanaf 18u30 op Proximus Sports 1.

22 oktober 2019: Club Brugge - PSG

Voor de masterclass van Kylian Mbappé in de huidige jaargang van de Champions League moeten we terugspoelen naar 22 oktober 2019. Op het veld van Club Brugge neemt de Parijse superster in het laatste halfuur zijn troepen op sleeptouw. Club Brugge dat tot dan al bij al gemakkelijk stand had gehouden, wist plots van geen hout meer pijlen maken.

Mbappé scoorde en liet scoren. In iets minder dan 40 minuten voetbal lukte hij een hattrick en een assist. Vooral de laatste twee doelpunten waren ware pareltjes. Voor Club betekende het de eerste nederlaag van het seizoen. Eén die kon tellen, want het was meteen de zwaarste Europese thuisnederlaag voor blauw-zwart.

Herbeleef hoe Mbappé Club oprolt vanaf 21u op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top