Aflevering 4 De Mol: "Hoe vaak ga je dat nog flikken?"

Films | Aflevering vier van De Mol bracht de zeven overgebleven kandidaten naar de Griekse hoofdstad Athene. De geldpot zou mooi gespekt worden, maar ook het vertrouwen in de groep kreeg alvast een ferme deuk. Een samenvatting.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De dagen in Noord-Griekenland, waar dit seizoen De Mol startte, zitten erop. Gilles, Bruno en Els waren de eerste afvallers. Salim, Laure, Jolien, Dorien, Christian, Bart en Alina mochten de tocht verderzetten naar Athene.

Alvorens de eerste opdracht in Athene zou ingeluid worden, hadden de makers van De Mol een specialleke in petto. Vermits het oude Griekenland de bakermat is van onze democratie, moest de groep twee volksvertegenwoordigers aanduiden. Dit duo zou voor drie dagen lang alle beslissingen nemen voor de groep. Na een kort debat en een stemming werden Dorien en Salim verkozen tot de twee volksvertegenwoordigers.

Wissel van de wacht

De eerste opdracht in de Griekse hoofdstad moest de kandidaten leiden naar het bekende Syntagmaplein, waar het Griekse parlementsgebouw is gevestigd en waar ook de Nationale Garde de wacht houden. Het team werd door de volksvertegenwoordigers opgesplitst in twee groepen, die elk op hun beurt het Syntagmaplein moesten bereiken voor de wissel van de wacht zou plaatsvinden.

Dorien, Jolien, Salim en Bart kregen een golfopdracht.  Christian, Alina en Laure moesten via de metro, en met behulp van muzikale vragen, richting het Syntagmaplein geraken. Beide teams zouden uiteindelijk op tijd op het plein geraken, waarbij er 4.750 euro werd gewonnen voor de groepspot. Op dat ogenblik staat de totale teller op 11.550 euro.

Calorieën tellen

Op dag twee in Athene moesten de volksvertegenwoordigers twee Bourgondiërs aanduiden. Bart en Dorien mochten in deze opdracht dranken en gerechten nuttigen. In drie zaken die ze voorgeschoteld kregen, zat een fout ingrediënt, wat ze dan ook moesten raden.

De rest van de groep trok naar de fitnesszaal. De eetproef was namelijk verbonden aan de sportopdracht. Het aantal calorieën dat Dorien en Bart verorberden, moest de andere groep eraf sporten. Na enige tijd vinden de twee teams een communicatielijn met elkaar, waardoor de sporters de Bourgondiërs konden verwittigen niet meer extra calorieën te nuttigen.

De teller van het aantal calorieën eindigde op 5.095. In de fitnesszaal werden 5.274 calorieën eraf gesport. Opdracht geslaagd voor de sporters, die daarmee ook 5.095 euro wonnen voor de groepspot. Het Bourgondische duo Bart en Dorien tot slot kon twee van drie foute gerechten of dranken opsporen. Zij verdienden hierdoor geen geld.

Deuk in het vertrouwen

De derde en laatste opdracht van deze aflevering leidde naar een plaatselijk vliegveldje. Volksvertegenwoordigers Dorien en Salim bleven aan de grond, de vijf andere kandidaten stapten op een vliegtuig. Per kandidaat die uit het vliegtuig sprong met een parachute, werd er geld verdiend. Kleine voetnoot echter: hoewel er vijf kandidaten op het vliegtuig stapten, waren er maar vier parachutes voorzien.

Eén iemand sprong dus niet, en hier kwamen de volksvertegenwoordigers dan weer aan bod. Salim en Dorien moesten namelijk raden wie aan boord bleef. De inzet voor deze ronde: een verdubbeling van het gewonnen geld, of 10 te verdelen pasvragen. Het duo koos voor de pasvragen, er zou dus geen geld verdiend worden met deze opdracht. Konden de volksvertegenwoordigers vervolgens de juiste naam raden, mochten zij de pasvragen verdelen. Bij een fout antwoord, gingen de pasvragen naar de parachutisten.

Daarna volgde een ondervraging door de volksvertegenwoordigers, waarbij Alina, Laure en Jolien er steevast voor kozen om te liegen tegen Dorien en Salim. Na enige tijd konden ze echter Christian en Bart overtuigen om een deal te sluiten. De twee heren lieten weten dat Bart in het vliegtuig was blijven zitten, wat ook klopte. Christian zou uiteindelijk achter het net vissen. Niet hij, maar Bart kon de deal beklinken: vier pasvragen gingen naar Salim, vier naar Dorien, en twee gingen naar Bart.

Bij de openlijke verdeling van die pasvragen bleven vooral Laure, Jolien en Alina verdwaasd achter. Wat volgde, waren enkele venijnige blikken en reacties richting Dorien, Bart en Salim. “Eerst 10.000 euro uit de pot, en nu dit nog eens. Hoe vaak ga je dat nog flikken?”, sneerde Jolien naar Bart.

Laure out, Dorien hoofdverdachte

Bart, Salim en Dorien trokken met pasvragen richting de eliminatietest. Dorien, Christian en Jolien kregen een groen scherm te zien. Vervolgens was het de beurt aan Laure. Zij kreeg het gevreesde rode scherm.

Hiermee blijven nog zes kandidaten over: Dorien, Bart, Jolien, Christian, Salim en Alina. In het programma Café De Mol wordt er telkens bij kijkend Vlaanderen gepolst naar de hoofdverdachte. Hoewel Laure met 18% hoog bovenaan het lijstje van de kijkers stond, moeten zij alvast op zoek naar een nieuwe Mol.

Hoofdverdachte voor de aflevering van gisteren was met 20% Jolien. Dat is intussen lichtjes veranderd. Momenteel zijn in Vlaanderen de volksvertegenwoordigers de hoofdverdachten. Dorien staat op 1 met 23 procent, Salim volgt met 20 procent. Jolien is afgegleden naar plek drie met 18 procent. Daarna volgen Bart (16%), Alina (14%) en Christian (9%).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top