Drie hits ter ere van Mariah Careys 50ste verjaardag

Muziek |

Driewerf hoera! Popzangeres Mariah Carey blaast vandaag 50 kaarsjes uit. Reden genoeg om eens te grasduinen in het rijke muzikale oeuvre van de zangeres met de engelenstem.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Amerikaanse popdiva Mariah Carey wordt 50 en dat kunnen we bij Proximus Pickx natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Met meer dan 200 miljoen verkochte singles topt de zangeres de lijstjes van best verkopende artiesten ooit. Voorts heeft ze onder meer 5 Grammy’s op de schouw staan en behoort ze tot de Songwriters Hall of Fame. Een greep uit haar riante oeuvre.

‘All I Want for Christmas is You’

Wie kerstmis zegt, zegt ‘All I Want for Christmas is You’. De twee gaan samen, net als een Belg en zijn wekelijkse pakje friet. De single uit het album “Merry Christmas” uit 1994 wordt elk jaar tijdens de kerstperiode grijs gedraaid, maar legde de zangeres alvast geen windeieren. Met meer dan 16 miljoen verkochte exemplaren prijkt de kerstjingle op de 11de plaats van meest succesvolle singles ooit. Carey verdiende er maar liefst 60 miljoen dollar aan. Je zou haast beginnen begrijpen waarom ze enkel genoeg heeft aan haar lief met kerst…

‘Hero’

Dat Mariah Carey het echter vooral van krachtige popballads moet hebben, blijkt uit de hitsingle ‘Hero’ die in 1993 op de wereld werd losgelaten en uitgroeide tot Careys llijflied. Vaste prik op ieder optreden, bracht Carey het onder meer te berde op Live 8 en tijdens de inauguratie van Barack Obama.

En dan zeggen dat Carey het nummer oorspronkelijk niet voor zichzelf had geschreven! Carey schreef het lied aanvankelijk voor Gloria Estefan, als soundtrack voor de film van Dustin Hoffman met dezelfde naam uit 1992. Gelukkig kon haar toenmalige echtgenoot Tommy Mottola haar overtuigen om de song voor zichzelf te herwerken. Good call Tommy!

‘We Belong Together’

DE zangeres van de jaren 90 ging begin jaren 2000 door een moeilijke periode en verdween enkele jaren uit de spotlights. In 2005 kwam Carey echter opnieuw boven water, en hoe! Met “We Belong Together” had ze meteen weer een sterke love song te pakken. Het nummer werd door het toonaangevende Billboard verkozen tot ‘liedje van het decennium’ en leverde Carey 3 Grammy-nominaties op, waarvan ze er twee kon verzilveren.

Het ultieme bewijs dat een goede stem uiteindelijk altijd komt bovendrijven!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top