Kogel is door de kerk: Deinze komt volgend seizoen de profs vervoegen!

Sport | De KBVB heeft vrijdag duidelijkheid geschept in het amateurvoetbal. De stand die op de tabellen stond vlak voor de coronacrisis wordt meteen ook de eindstand. Het seizoen zit er op voor de amateurs en dat betekent dat KMSK Deinze ook meteen zekerheid heeft over een toetreding tot het profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische voetbalbond kwam vrijdag met volgend perscommuniqué naar buiten:

De crisiscel corona van de KBVB, waarin alle entiteiten van ons Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) kwam op 27 maart virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken. De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten. De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal. Over het profvoetbal is er nog geen beslissing.

De teams uit de Proximus League moeten dus nog even wachten vooraleer ze duidelijkheid krijgen rond hun situatie, maar het staat nu dus al wel vast dat KMSK Deinze vanaf volgend seizoen bij de profs speelt.

Verdiende kampioen

De Oost-Vlamingen waren de voorbije maanden heer en meester in de hoogste amateurliga en stonden zes speeldagen voor het einde van de reguliere competitie al 20 (!) punten voor op eerste achtervolger Thes Sport. Deinze was zo al de reguliere kampioen, maar moest normaliter toch nog een eindronde spelen met de nummers twee, drie en vier. Dat is nu dus niet meer nodig waardoor de oranjehemden met zekerheid promoveren.

Deinze eindigde in het seizoen voor de grote hervormingen 14e in de toenmalige tweede klasse en moest zo aan de slag in de hoogste amateurliga. Na een zesde, een vierde en een tweede plaats (reguliere competitie) staan de ambitieuze Oost-Vlamingen nu dus terug op het op één na hoogste niveau.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top