Regulier klassement wordt gerespecteerd in play-offs

Nieuws | Het uur van de waarheid is aangebroken. Na een spannend seizoen, een ommekeer op de laatste dag en de suprematie van Sector One hoopten we in deze eerste play-offs in de geschiedenis van de Belgian League spannende wedstrijden te zien.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Match 1: Sector One vs TimeOut

Maar ondanks de beste wil van de wereld, dicteerden de favorieten de wet. Sector One moest slechts een Best Of 3 (BO3) winnen tegen het als tweede geplaatste team om rechtstreeks door te stoten naar de grote finale. TimeOut kreeg voor de eerste keer een langer durend duel voorgeschoteld met de hoop om de kampioen van de reguliere competitie te verslaan. Maar S1 liet niets aan het toeval over en won met een score van 2-0. De tweede manche duurde slechts 18 minuten. De “Foxes” hebben weer een grote slag geslagen op de Belgische scene en zijn meer dan ooit de favorieten voor de finale die op 30 maart wordt gespeeld.

Maar voor TimeOut was niets verloren. Een plaats in de finale was nog steeds mogelijk, op voorwaarde dat het team de derde ontmoeting tegen de winnaar van de BO3 tussen RSC Anderlecht en KV Mechelen wist te winnen.

Match 2: RSCA vs KVM

Ter herinnering, KV had iedereen verrast door zich op de laatste speeldag te kwalificeren, nadat het team het hele kampioenschap de rode lantaarn had gedragen. Het was dus tegen de andere vertegenwoordiger van een voetbalclub dat de Mechelaars opnieuw voor de verrassing konden zorgen. Maar deze keer geen surprise. Het Brusselse team, dat zeer goed georganiseerd en efficiënt opgesteld stond, won de eerste wedstrijd in minder dan 20 minuten. En hoewel we nadien hoopten op een spannender duel, zette Anderlecht hun winnende streak verder met een verdiende 2-0. Ondanks een aantal zeer mooie acties eindigden de KVM-spelers op de vierde plaats.

Match 3: TimeOut vs RSCA

Dit was waarschijnlijk een van dé wedstrijden van deze spring split waar het publiek op zat te wachten. Hoewel TimeOut in de reguliere competitie superieur leek aan zijn directe tegenstander, moest de structuur toch op zijn hoede zijn voor een Anderlechtse ploeg die in staat was om op één avond grote prestaties te leveren. Beide teams hadden alles in eigen hand om deze BO3 te winnen, die hen naar de finale zou brengen tegenover Sector One.

Helaas voor de neutrale toeschouwer eindigde het duel zonder beslissende ronde. De volgorde van het reguliere klassement werd nog maar eens gerespecteerd met een 2-0-overwinning voor TimeOut. Ondanks de duidelijke cijfers moest TimeOut toch 40 minuten vechten om de eerste manche van de avond te winnen. De uiterst moeizame confrontatie gaf hoop op spektakel en een gelijke score na de tweede manche. Hoewel de gelijkmaker er niet kwam, was het een echte clash waarin een paar kleine details voor het verschil zorgden. Taz en zijn teamgenoten sloten de Belgian League met opgeheven hoofd af op de derde plaats.

Het eindresultaat: op 30 maart staan TimeOut en Sector One opnieuw tegenover elkaar voor een laatste krachtmeting in een BO5. Uiteraard wordt het moeilijk om de grote favoriet aan het twijfelen te brengen, maar sinds het begin van deze competitie is een verrassing nooit uitgesloten. Laten we voor de show hopen dat we getuige zijn van een clash die een grote finale waardig is!

© Belgian League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top