Clip van de week: Is Everybody Going Crazy?

Muziek | Het zijn bizarre tijden omwille van het coronavirus. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven. Onze ‘lockdown light’ loopt nu al bijna een week. Het inspireerde de Britse rockband Nothing But Thieves tot een retorische vraag aan de wereld: Is Everybody Going Crazy? 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De neurotische muziekclip van Nothing But Thieves, vol snelle cuts en verwarrende choreografieën, verscheen deze week op het internet en symboliseert – wat ons betreft – het brein van een persoon die compleet doordraait.
 
Dat de band knipoogt naar de huidige lockdowntijden lijkt ons sterk. De song is wellicht al de voorbije maanden of jaren op papier gezet, en de bijhorende clip is hoogstwaarschijnlijk ingeblikt voordat de huidige maatregelen van kracht werden. Desalniettemin lijkt de Engelse band over visionaire krachten te bezitten: wie wordt er niet gek van uren tussen vier muren slijten?

Waar is die social distancing?

Wie de lyrics erop naslaat zal merken dat de tekst bol staat van het cynisme – en niet over corona gaat. Het is een vage vertelling over eenzaamheid, een vallende hemel, de wereld als een sinistere, gewonde plek en wanhoop. “Is anyone else feeling lonely?”, klinkt het op een bepaald moment. Toepasselijk in deze eenzame tijden.
 
De clip geeft op een intrigerende manier uiting aan het onrustige gevoel dat de wereld doldraait. Maar laat het geen voorbeeld zijn in deze coronatijden. Veel mensen in een kleine ruimte die rare bewegingen uitvoeren: waar is die social distancing, jongens?
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top