Uitgelicht: Belgische ploegen in de Youth League

Voetbal | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Donderdag lichten we er enkele matchen van onze Belgische ploegen in de Youth League, de Champions League voor de U19, uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

18 september 2019: Club - Galatasaray

Op de openingsspeeldag in groep A van de UEFA Youth League, zeg maar de Champions League voor de U19, keken de youngsters van Club Brugge het Turkse Galatasaray in de ogen. Blauw-zwart startte verschroeiend met een 3-0 voorsprong na amper 17 minuten spelen. Vooral ene Charles De Ketelaere liet zich daarbij opmerken. Met een doelpunt en enkele flukse bewegingen en dito passes toonde hij zich een ware spelverdeler. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat hoofdcoach Philippe Clement de jongeling al snel in het eerste liet debuteren.

Na de Brugse stormloop kwam Galatasaray opnieuw in de wedstrijd, maar uiteindelijk kon de jonge Brugse ploeg de overwinning over de streep trekken.

Herbekijk Club Brugge - Galatasaray vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

2 oktober 2019: Genk - Napoli

De jonge Genkies slaagden er in hun poule in om iets te verwezenlijken waar de A-kern dit seizoen niet in zou slagen, namelijk een overwinning op zak steken. Op 2 oktober troffen de jeugdploegen van landskampioen Genk en het Italiaanse Napoli elkaar.

De partij zou pas in de tweede helft echt op gang komen. Na twee snelle doelpunten leek de Genkse U19 op rozen te zitten, maar een aansluitingstreffer zorgde ervoor dat de Genkenaren nog tot in de toegevoegde tijd moesten wachten op de verlossing.

Herbekijk KRC Genk - Napoli vanaf 12u25 op Proximus Sports 1.

22 oktober 2019: Club - PSG

Op de derde speeldag van de Youth League ontving Club Brugge de elitejeugd van de Parijse topclub PSG. Opnieuw toonden de jonge Bruggelingen echter dat ze zeker hun plaats hebben op dit eliteniveau. Meer nog, de Parijzenaars werden met lege handen huiswaarts gestuurd.

Na de overwinning op de openingsspeeldag opnieuw een knap resultaat voor de U19 van Blauw-zwart.

Club Brugge - PSG is vanaf 15u20 te herbekijken op Proximus Sports 1.


23 oktober 2019: Genk - Liverpool

Een dag later was het de beurt aan de Genkse U19 om gastheer te spelen voor een Europese topclub. De Genkies ontvingen de jeugdige selectie van regerend Champions League-winnaar Liverpool. Een doelpunt in de eerste en een in de tweede helft velden het verdict voor Genk, dat nooit echt in aanmerking kwam voor een stuntoverwinning.

Het duel tussen KRC Genk en Liverpool kan je integraal opnieuw bekijken vanaf 17u40 op Proximus Sports 1.

11 december 2019: Club - Real

Op de slotspeeldag speelde de Brugse U19 gastheer voor de jeugdtroepen van de Koninklijke. De jonge Bruggelingen waren nog volop in de running voor een plaats in de barrages, maar dienden daarvoor zeker met een punt huiswaarts te keren. Een aartsmoeilijke opdracht als je weet dat Blauw-zwart in de heenmatch met 3-0 werd ingeblikt.

En toch. Het vroege openingsdoelpunt van Jorge werd al snel van de tabellen gewist door Mathias De Wolf. Tien minuten voor tijd zette Rodriguez Delgado de Spanjaarden opnieuw op voorsprong en dat leek ook de eindstand te worden. Leek, want in de toegevoegde tijd voelde Club-goalie Senne Lammens zijn moment gekomen. Bij de corner van de laatste kans was hij mee opgerukt naar het vijandelijke doel. Aan de eerste paal wist hij zich vrij te lopen en de bal onhoudbaar voorbij de doelman van Real te koppen. De Bruggelingen in extase en door naar de barragewedstrijden voor de volgende ronde.

Herbeleef de extase bij de jonge Bruggelingen omstreeks 21u10 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top