Deze 3 documentaires mag je deze week niet missen

Films | Nu we met zijn allen thuis zitten onder het motto #blijfinuwkot, hebben we meer tijd om televisieprogramma’s te bekijken die we normaal niet zouden zien. We stellen daarom drie documentaires voor die je deze week zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Helden van Hier: Corona

Het hoeft niet meer gezegd te worden dat de hulpverleners en medische experts van dit land momenteel een titanenstrijd leveren om het dodelijke coronavirus SARS-CoV-2 in te dijken. VTM wil onze zorgsector eer betonen door de belangrijkste hulpverleners in beeld te brengen. De camera’s van productiehuis Geronimo volgen onder meer viroloog Marc Van Ranst maar evengoed verplegend personeel of begrafenisondernemers. Het filmen was een huzarenstukje vanwege de talrijke beschermingsmaatregelen die de overheid heeft opgelegd. Dankzij de hulp van bodycams en automatische camerasystemen weet de productieploeg toch een unieke kijk te geven op de frontlinie van de coronacrisis.

Maandag 23 maart op VTM om 20.35

No one saw a thing

De 47-jarige Ken Rex McElroy was niet erg geliefd in zijn thuisstad Skidmore in de Amerikaanse staat Missouri. In de loop van zijn leven werd hij van talrijke misdrijven beschuldigd, van brandstichting tot verkrachting en aanranding van kinderen. Toen hij op 10 juli 1981 op klaarlichte dag werd neergekogeld door een aantal onbekende schutters, stuitte de politie tijdens het moordonderzoek op een muur van stilzwijgen. Nochtans waren er 30 getuigen, maar allen verklaarden ze dat ze niets hadden gezien. De daders werden nooit gevat. Deze documentaire probeert niet alleen de identiteit van de daders te achterhalen, maar is ook een getuigenis van wat er kan gebeuren als burgers het recht in eigen handen nemen.

Maandag 23 maart op Canvas om 23.20

Bureau 39: Kim’s Cash Machine

In 2017 lichtte de voormalige partijsoldaat Ri Jong-ho een sluier op over één van de best bewaarde geheimen van het Noord-Koreaanse dictatoriale regime. Het was tot dan een raadsel hoe het regime, ondanks sancties die de Verenigde Naties tegen het land hebben ingesteld, aan olie en valuta kon geraken. De sleutel tot het mysterie heet Bureau 39, een schimmige organisatie die zich bezig houdt met allerlei lucratieve maar illegale activiteiten als valsemunterij, drugs- en wapenhandel. Deze boeiende documentaire doet uit de doeken hoe Noord-Korea dankzij deze organisatie sinds 1974 embargo’s en boycots omzeilt.

Donderdag 26 maart op Canvas om 21.20

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top