Biopic over Amy Winehouse op komst

Films | De laatste jaren worden we haast om de oren geslagen met verfilmingen van het leven van bekende artiesten. Na "Rocketman" (over Elton John) en "Bohemian Rhapsody" (over Freddie Mercury) staat er nu ook een biopic over de betreurde Amy Winehouse in de stijgers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een Oscarwinnende documentaire over het bewogen leven van Amy Winehouse bestaat al sinds 2015, maar nu lijkt er ook een biopic over de te vroeg gestorven 'Back to Black'-zangeres op komst.

In oktober 2018 liet de familie van de betreurde zangeres weten dat er een groots opgezette biopic onderweg was over het leven en de carrière van de Britse soulzangeres. "We voelen ons klaar om Amy's buitengewone leven en talent te vieren", liet haar vader Mitch toen optekenen in een statement.

Het filmen moest normaal gezien reeds in 2019 van start gaan, maar ondertussen zijn we begin 2020 en zijn de opnames nog niet op gang getrokken. Toch blijft haar familie optimistisch omtrent het project. Tijdens haar inhuldiging in de Music Walk of Fame in Londen bevestigde vader Mitch aan NME dat ze "Amy willen herintroduceren". De film moet het verhaal vertellen van "de echte Amy".

Ook al staat het project nog in zijn kinderschoenen - er is bijvoorbeeld nog niet bekend wie de rol van Amy zal spelen - toch heeft de biopic enkele succesvolle voorgangers om op te teren.

"Bohemian Rhapsody"

Het voorbeeld bij uitstek van hoe een succesvolle biopic eruit moet zien. "Bohemian Rhapsody" (2018) - vernoemd naar het populairste nummer van de legendarische Britse rockband Queen - vertelt het verhaal van Queen-frontman Freddie Mercury van de beginfase van de band tot en met hun legendarische Live Aid-optreden uit 1985.

Met Bryan Singer als regisseur en Rami Malek als een ware Mercury-imitatie scheert "Bohemian Rhapsody" hoge toppen. Dankzij een opbrengst van 900 miljoen dollar (836 miljoen euro) bepaalt de film de maatstaf waaraan goede biopics in de toekomst dienen te voldoen. Bovendien sleept "Bohemian Rhapsody" maar liefst 4 Oscars in de wacht, waaronder die voor beste acteur voor Rami Malek.

"Rocketman"

"Rocketman", een biopic over de levensloop van de Britse zanger Elton John, scheerde vorig jaar hoge toppen na zijn première op het filmfestival van Cannes. De film bestrijkt de carrière van John, van zijn jonge jaren als pronkstuk van de Royal Academy of Music tot zijn muzikale samenwerking met Taupin en gaat ook de dieptepunten niet uit de weg.

Met een verbluffende Taron Egerton als Elton John, rijfde de film wereldwijd bijna 200 miljoen dollar binnen (zo'n 185 miljoen euro). Voor zijn rol ontving Egerton talrijke nominaties. Hij mocht de Golden Globe voor beste acteur bijzetten in zijn kast.

"8 Mile"

Naast deze twee recente succesfilms, tijd voor een voorbeeld uit de beginjaren van het nieuwe millennium. In 2002 verscheen "8 Mile" over een jonge blanke rapper 'B-Rabbit' die probeert zijn slechte thuissituatie te ontvluchten en een naam voor zichzelf te maken in de voornamelijk Afro-Amerikaanse hiphopscene. Grote verschil met de twee bovenstaande voorbeelden is dat Eminem hier zelf in de huid kruipt van het personage dat een licht gefictionaliseerde versie van zijn eigen levensverhaal vertelt.

Dankzij deze film kan menig rapliefhebber titelsong 'Lose Yourself', die een Oscar won voor beste song, probleemloos meeneuriën.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top