Stefano Pinna: “Genk kan de Proximus ePro League winnen”

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gedurende wedstrijddagen bevinden zich heel wat mensen in de backstage van de Proximus ePro League. Tussen de begeleiders, coaches, organisatoren en gasten is het onmogelijk om geen interessante en verrassende mensen te ontmoeten. Wij kwamen er de beste Belgische vertegenwoordiger op FIFA 20 tegen, Stefano Pinna. We maakten van de gelegenheid gebruik om hem een paar vragen te stellen over de competitie en haar toekomst.

Een kleine anekdote: de jonge Belgische esporter, die snel naar buitenlandse voetbalclubs (PSV, Lille) vertrok, heeft nog nooit deelgenomen aan de Proximus ePro League. Dit weerhoudt hem er niet van om een groot aantal spelers te kennen en een duidelijk beeld te hebben van hun potentieel. “Ik ben gekomen om mijn vriend Abdullah Waiss te steunen, die Genk vertegenwoordigt“, zegt hij. “Ik ken ook andere spelers zoals Geoffrey (Zulte Waregem), Robin (Gent) en Matthias, de speler uit Charleroi. Ik ben hier om ze aan te moedigen.” Stefano is overtuigd van de kansen van zijn vrienden. “Ik denk dat Abdullah in staat is om de competitie te winnen. Maar mijn favoriet was ook Geoffrey Meghoe uit Zulte“, zegt hij zonder slag of stoot.

Naast de keuze van zijn hart heeft de FIFA-speler een positieve kijk op ons kampioenschap in het algemeen en op het niveau ervan. “Er zijn veel goede spelers dit jaar en de faciliteiten zijn geweldig voor deze tweede editie. Alleen moeten de spelers tegen elkaar spelen op een modus die ik ingewikkeld vind. Maar die regel geldt voor hen allemaal!” Ter herinnering, de wedstrijden vinden plaats op de 85-modus. De teams hebben hetzelfde niveau, namelijk 85/100, om alle spelers op gelijke voet te plaatsen.

Ondanks deze korte pauze als fan in de wandelgangen van de Proximus ePro League blijft de professionele LOSC-speler heel gefocust op zijn eigen doelen. “Ik probeer me net als vorig jaar te kwalificeren voor het WK. Maar ik wil ook graag de Ligue 1 winnen met mijn club. Het is de eerste keer dat ik meedoe en ik hoop dat een Belgische speler de competitie wint.

En als we hem vragen tegen welke spelers hij wel of niet wil spelen, laat het antwoord niet lang op zich wachten. “De beste speler op dit moment is Maestro. Hij heeft een uitstekend seizoen. Ik wil het graag tegen hem opnemen… maar alleen in de finale!” Dat wensen we hem natuurlijk graag toe.

Tot slot hopen we allemaal dat we op een dag de kans krijgen om zijn talent te aanschouwen op de virtuele velden van de Belgische competitie. Tussendoor zullen we Stefano ongetwijfeld binnenkort een wandeling zien maken achter de schermen van de ePro League. “Ik kom zeker terug om naar de finale te kijken“, belooft hij ons. Een finale waarin hij natuurlijk hoopt zijn favorieten te kunnen aanmoedigen!

© Stefano Pinna / Twitter

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top