Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.
De centrumverdediger die dit seizoen het vaakst verkozen werd voor het elftal van de week, was OHL'er Kenneth Schuermans. De boomlange Limburger was het voorbije seizoen de rots in de Leuvense branding en toonde zich zowel op defensief als op offensief vlak een absolute meerwaarde voor het elftal van Vincent Euvrard.

Schuermans haalde dit seizoen zeven nominaties binnen en volgt zo Thibaut Peyre op als meest verkozen center-back van het seizoen. De Fransman vormde vorig jaar een duo met Jan Van Den Bergh; beiden konden toen na het seizoen de stap naar de JPL zetten.

Ei zo na speelde Schuermans dit seizoen trouwens alle minuten mee in de Proximus League, maar op de slotspeeldag liet Euvrard zijn sterkhouder aan de kant om hem volledig uitgerust aan de start te krijgen van de finalematchen.