Vijf films waar het einde je een glimlach bezorgt

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk. Het geeft ons de kans in deze donkere tijden om ietwat troost te vinden in films met een happy ending. Om het leven in quarantaine daarom wat op te vrolijken, selecteerden wij vijf films voor jullie die een goede afloop kennen.

The Pursuit of Happyness (2006)

Beginnen doen we met dit waargebeurde verhaal waar Will Smith de rol van Chris Gardner vertolkt, een verkoper bij wie niets lijkt te lukken. Verlaten door zijn vrouw en alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn vijfjarige zoon, vindt Chris maar geen stabiele baan en komen ze op straat te leven. Maar hoe groot de tegenslagen ook mogen zijn, Chris geeft niet op in zijn zoektocht naar een beter leven. Daarbij neemt hij een risico door een onbetaalde opleiding te volgen, eentje die vervolgens goed zal uitdraaien.

True Romance (1993)

Met True Romance gaan we terug naar de jaren 90. Deze film is niet voor de fans van de zoetsappige romantische komedies, maar een happy ending kent deze film wel. Regisseur Quentin Tarantino neemt je mee naar het leven van Clarence, een eenzame, jongeman die werkt in een stripwinkel. Clarence komt Alabama tegen, die op dat moment een callgirl is. De twee worden verliefd op elkaar, maar raken betrokken in een diefstal en worden op die manier achtervolgd door criminelen. In een vuurgevecht slagen Clarence en Alabama te overleven en vluchten ze samen met een koffer vol geld naar Mexico.

The Impossible (2012)

Dit waargebeurde verhaal neemt je terug mee naar het tsunami-drama van 2004. Naomi Watts en Ewan McGregor spelen in deze film de ouders van drie kinderen. De tsunami zorgt ervoor dat de gezinsleden elkaar kwijtspelen. Wat volgt, is een lange en emotionele zoektocht naar elkaar. Wanneer de papa uiteindelijk zijn drie zonen terugvindt, ontdekt hij dat ook zijn partner nog in leven is.

Inside Out (2015)

Ook een animatiefilm mag niet ontbreken in dit lijstje. De Disney-film Inside Out laat ons zien dat het altijd mogelijk is om gelukkig te zijn, zelfs wanneer de vooruitzichten maar somber zijn. In Inside Out worden de emoties van het meisje Riley gevolgd. De emoties Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet worden hierin verpersoonlijkt. Beetje per beetje leren de emoties samenwerken met elkaar, in plaats van constant ruzie te maken. De emoties Plezier en Verdriet moeten er samen voor zorgen dat Riley leert om te gaan met haar nieuwe leven. Inside Out won in 2016 de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Silver Linings Playbook (2012)

Eindigen doen we met de romcom Silver Linings Playbook en met het explosieve duo Bradley Cooper en Jennifer Lawrence. Die laatste pakte zelfs de Oscar voor Beste Actrice dankzij haar rol in deze film. Cooper vertolkt de rol van Pat Solitano, die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen nadat hij een psychiatrisch ziekenhuis heeft mogen verlaten. Zo wil hij ook zijn oude liefde voor hem terugwinnen, maar net dan ontmoet hij Tiffany

Films

Bekijk alles
Top