Leve de lente! Vijf series die jeuken van de lentekriebels

Series | Een lichtpunt in deze barre tijden: de lente is begonnen! Hoewel van het zonnetje genieten er voor veel mensen (nog) niet inzit wegens de coronamaatregelen, kunnen deze tv-shows alvast wel het zonnetje in huis zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sex Education – nu op Netflix

In het fleurige ‘Sex Education’ lijkt de zon altijd te schijnen. De schilderachtige omgeving die het decor vormt van deze kleurrijke reeks over het seksuele reilen en zeilen van scholieren op een streng Brits college straalt lentevibes uit.

Voorts zijn ook de verhaallijnen licht verteerbaar: een sexpert die – zoals de titel verraadt – zijn vrij excentrieke klasgenoten bijlessen geeft over de bloemetjes en bijtjes worstelt zélf met problemen op seksueel gebied. Karikaturaal, maar o zo grappig - en bijwijlen zelfs educatief.
 

The Good Place – nu op Netflix

What’s in a name? “De ultieme sitcom” volgens The New York Times, en wie zijn wij om dat tegen te spreken.
 
De comedy draait rond ene Eleanor Shellstrop (Kristen Bell), die in het hiernamaals (“The Good Place”) belandt, als beloning voor haar deugdzaam leven. De vrouw beseft echter dat ze hier per vergissing naartoe gestuurd is. Ze heeft geleefd als een egocentrische bitch en probeert nu wanhopig om haar leven te verbeteren.
 

How I Met Your Mother – nu op Netflix en Q2

Alleen de beste sitcoms kunnen een feelgoodvibe creëren die je niet meer loslaat voor de rest van de dag, en ‘How I Met Your Mother’ is zo’n reeks. Verteller Ted Mosby legt elke aflevering aan zijn kinderen uit hoe hij hun moeder ontmoet heeft, en neemt een nogal lange aanloop van negen seizoenen om aan de kijkers te onthullen wie nu de moeder is.

Grappig, vertederend, ontroerend: een wolkje dat je draagt doorheen de rest van de lockdown.
 

The Hook-Up Plan – nu op Netflix

De tweede Franse serie na ‘Marseille’ die zijn weg naar Netflix vond. Een verborgen parel, en de moeite waard om te bekijken als je van de lente wilt proeven.

De zonnige comedy vindt plaats in Parijs, waar de bijna-dertiger Elsa vastgeroest zit in een saaie job en nog steeds niet over haar ex is – terwijl de breuk al zo’n twee jaar achter haar ligt. Haar vrienden besluiten dan maar om een mannelijke escorte in te huren om Elsa uit haar kot te lokken en de levenslust weer aan te wakkeren.
 

Temptation Island – nu op VIJF

Paradijselijke stranden, hoge temperaturen en beeldmooie verleiders? De lente als ultieme prelude op een hete zomer met ‘Temptation Island’. Sensatie, bedrog, drama en tranen zijn de hoofdingrediënten die dit programma tot een verslavend kijkstuk maken. Of u kan het als een documentaire over de condition humaine bekijken.

Plaatsvervangende schaamte is schering en inslag bij deze guilty pleasure, en die jeuk zal heus niet alleen van de lentekriebels of vlindertjes in de buik komen. Maar geef toe: de setting doet u stiekem wegdromen, en misschien slaat uw fantasie ook op hol door al dat vleselijk schoon. Een lentegevoel is veel gezegd, maar de talrijke kampvuren doen de temperatuur toch al stevig opdrijven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top