Uitgelicht: vijf wedstrijden van Rode Duivels in de Champions League

Sport | Wegens het coronavirus zijn vrijwel alle grote sportevenementen wereldwijd uitgesteld of afgelast. In afwachting op betere tijden past Proximus Sports zijn programmering aan en biedt u elke dag de kans om sportevenementen te herbeleven die hun plaats in de geschiedenis opgeëist hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dortmund – Barcelona (17 september 2019)

Thorgan Hazard en Axel Witsel bundelen de krachten tegen de Spaanse grootmacht op de eerste speeldag in de groepsfase van de Champions League. In een gesloten wedstrijd slaagt Dortmund er toch in om invaller Messi en co te verontrusten. In de 25e minuut biedt Hazard Marco Reus de openingstreffer aan, maar die laatste stuit op doelman Marc-André Ter Stegen.
 
Hetzelfde scenario zal zich nog enkele keren reproduceren. De Borussen bijten hun tanden stuk op het sluitstuk van Barcelona, die onder meer een strafschop stopt. Dankzij hem slepen de inspiratieloze Spanjaarden alsnog een kostbaar puntje uit de brand in Duitsland.
 
Deze match herbeleven? Afspraak om 10u06 op Proximus Sports 1.

Tottenham – Olympiakos (26 november 2019)

Een spectaculaire partij in Londen én de eerste van de passionele José Mourinho als hoofd van de Spurs in de Champions League. De wedstrijd kan niet slechter beginnen voor Toby Alderweireld, titularis in de centrale as van de defensie, en co.

Na 20 minuten staan de Londenaars 0-2 in het krijt: het signaal voor een Engelse ‘remontada’, dankzij het torinstinct van de onvermijdelijke Harry Kane. Jan Vertonghen, teruggekeerd uit blessure, moest zich getroosten met een plaats op de bank.

Deze match herbeleven? Afspraak om 12u35 op Proximus Sports 1.

Ajax - Chelsea (23 oktober 2019)

De troepen van Frank Lampard steken het Kanaal over om de halvefinalisten van de voorgaande editie te bekampen. De Engelsen domineren het spel, maar vinden de weg naar het doel niet. Het is wachten op de komst van ene Michy Batshuayi, die de forcing voert. Daar en toen bewees de Belg dat zijn bijnaam ‘Batsman’ niet uit de lucht gegrepen is.
 
Deze match herbeleven? Afspraak om 14u55 op Poximus Sports 1.

Slavia Praag - Inter (27 november 2019)

Een lastigere verplaatsing dan op het eerste gezicht leek voor de Nerazzurri naar de Tsjechische hoofdstad. De partij is evenwichtig, maar de Tsjechen blijken uiteindelijk niet opgewassen tegen de offensieve kracht van Inter, met Romelu Lukaku als exponent. Met één goal, twee afgekeurde treffers, één beslissende pass en een bal op de lat is de Rode Duivel simpelweg ongrijpbaar.

Slavia – Inter, om 18u05 op Proximus Sports 1.

PSG - Real Madrid (18 september 2019)

Eden Hazard zal zijn eerste titularisplaats in een officiële match van Real Madrid wellicht willen overdoen. In een treffen tussen de twee superfavorieten in groep A kunnen Hazard en Thibaut Courtois alleen maar machteloos toekijken hoe de Parijse pletwals tekeergaat.

Een tweeklapper van Angel Di Maria en een late treffer van Thomas Meunier doen de Spaanse hoop verschrompelen.
 
Een duidelijke boodschap van PSG richting de concurrentie en een ware afgang voor Los Blancos van Zinédine Zidane, die geen enkel schot tussen de palen lukten.
 
Herbeleef deze match om 21u45 op Proximus Sports 1.
 
De kanalen van Proximus Sports zijn beschikbaar onder TV All Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top