Focus op Proximus League

Challenger Pro League | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag focussen we op een aantal sportwedstrijden die het seizoen of het decennium kleur hebben gegeven. Maandag zoomen we in op de Proximus League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

8 november 2019: Virton - OHL

Koploper Virton (27 punten) en eerste achtervolger OHL (25 punten, maar met een match minder gespeeld) beslissen in een rechtstreeks duel wie er met de eerste periodetitel én meteen ook een plaats voor de promotiefinale naar 1A aan de haal gaat.
Een fel beladen partij, die zelfs even stilgelegd moet worden nadat de lijnrechter op een bierdouche wordt getrakteerd, zal uiteindelijk in het voordeel van de Leuvenaren beslecht worden. Eens te meer toont topschutter Thomas Henry zijn waarde.

Herbekijk de beslissende partij vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

17 november 2019: Roeselare - Westerlo

Een spektakelpartij op de eerste speeldag van de tweede periode. KSV Roeselare en KVC Westerlo besluiten hun fans eens te verwennen in een doelpuntenrijke wedstrijd. Na 90 minuten staan maar liefst 8 doelpunten op het scorebord, gemaakt door 8 verschillende spelers.

Voor Westerlo de start van een goede tweede periode, waarin ze slechts op de slotspeeldag een eventuele finale in rook zien opgaan.

Herbekijk de spektakelrijke wedstrijd vanaf 12u10 op Proximus Sports 1.

26 januari 2020: Union - Lommel

Op de negende speeldag van de tweede periode van de Proximus League nemen Union en Lommel het tegen elkaar op. Lommel wil te allen prijze zijn leidersplaats behouden, terwijl Union zich opnieuw wil mengen in de debatten bovenaan.

De debuutmatch van Sébastien Pocognoli - niet langer welkom bij Standard - zal uiteindelijk vier doelpunten opleveren, al gaat vooral Lommel-doelman Tomas Svedkauskas geen goede nachtrust tegemoet.

Herbekijk Union - Lommel om 14u25 op Proximus Sports 1.28 februari 2020: Lokeren - Beerschot

Op de 28ste en laatste speeldag van de Proximus League strijden Beerschot en Westerlo om het felbegeerde ticket voor de promotiefinale tegen OH Leuven. De Ratten moeten op bezoek bij het fel geplaagde Lokeren beter doen dan de Kemphanen om de titelfinale veilig te stellen.

Van meet af aan is de stress goed voelbaar op Daknam. Met een rake kopbal weet Frédéric Frans de ban te breken, daarna klaart Noubissi de klus. Voor Lokeren zou het wel eens de laatste match tout court geweest kunnen zijn. Een afscheid in mineur voor Killian Overmeire en de zijnen. Of zorgt het corona-uitstel voor wat broodnodige ademruimte?

Herbekijk Lokeren - Beerschot vanaf 17u10 op Proximus Sports 1.

8 maart 2020: Beerschot - OHL

Deel één van de promotiefinale. Beerschot neemt het in de heenmatch thuis op tegen OHL. Een strijd tussen respectievelijk de beste uit de tweede periode en de winnaar van de eerste periode. Beerschot wil zijn derde opeenvolgende promotiefinale in het winnende kamp afsluiten, na verlies tegen Cercle Brugge en KV Mechelen de voorbije jaren. OHL van zijn kant vatte met titelambities de competitie aan en kon zich na de overwinning in de eerste periode toeleggen op de finale.

Een geladen cupwedstrijd met grotendeels eenrichtingsvoetbal volgt. Na 20 minuten staat de eindstand al op het bord, na een treffer van Tarik Tissoudali. Daarna laten de Ratten nog enkele wenkende kansen liggen, maar ook onder meer OHL-topschutter Henry weet niet te scoren.

Daarmee liggen de kansen in de terugwedstrijd nog volledig open, al is het gezien de coronapandemie nog onduidelijk of en wanneer die zal plaatsvinden.

Herbekijk de heenmatch van de promotiefinale om 21u40 op Proximus Sports 1.

Al deze matchen zijn beschikbaar in het All Sports pakket van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top