Focus op Superprestige veldrijden

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag focussen we op een aantal sportwedstrijden die het seizoen of het decennium kleur hebben gegeven. Zondag focus op de Superprestige veldrijden.

Ceylin Alvarado in topvorm

De eerste manche van de Superprestige 2019-2020 werd verreden in Gieten op 13 oktober. De Nederlandse Ceylin Alvarado trok er aan het langste eind, voor onze landgenote Sanne Cant. Deze eerste overwinning vormde een lanceerplatform voor de 21-jarige wereldkampioene, die het hele seizoen zou domineren en de eindoverwinning in de Superprestige op haar palmares zou bijschrijven.

De dominantie van de Nederlandse veldrijdsters

Bij de dames werd het volledige seizoen gedomineerd door de Nederlanders. 6 van de 8 manches werden gewonnen door onze noorderburen. Ceylin Alvarado trok 3 keer aan het langste eind, Annemarie Worst 2 maal en Europese kampioene Yara Kastelijn 1 maal. Enkel de Italiaanse Alice Maria Arzuffi kon 1 keer de Nederlandse hegemonie doorbreken door de tweede manche in Boom op haar naam te brengen. De zevende wedstrijd werd geannuleerd omwille van storm Ciara.

Laurens Sweeck zegeviert bij de mannen

Bij de mannen trok Laurens Sweeck aan het langste eind. De Belg won de laatste manche in Middelkerke op 15 februari. Het was Sweecks enige overwinning in de Superprestige, maar toch volstond die om voor zijn ploeggenoot Eli Iserbyt, die twee manches op zijn naam mocht schrijven, te eindigen. Sweeck profiteerde bovendien van de afwezigheid van titelhouder Matthieu van der Poel, die verschillende manches aan zich liet voorbijgaan.

Afspraak deze zondag om de Superprestige 2019-2020 te herbeleven!

De kanalen van Proximus Sports zijn beschikbaar in de Optie All-Sports.

Wielersport

Bekijk alles
Top