5 nieuwe liedjes die u deze week zeker eens moet beluisteren

Muziek | Er werd de voorbije week heel wat nieuwe muziek op ons afgevuurd. Wij beluisterden voor u dit nieuwe, muzikale geweld en selecteerden 5 singles die u deze week in uw Spotify-lijst mag opslaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tones and I – Bad Child

2019 werd het jaar van de doorbraak voor zangeres Tones and I. Met Dance Monkey had ze misschien wel dé muzikale oorwurm van vorig jaar te pakken.

De Australische singer-songwriter wil op dat elan nu verder gaan in 2020. Ze lanceerde deze week 2 nieuwe singles: Can’t Be Happy All the Time en Bad Child. “Dit is nog maar het begin”, laat ze zelf weten. “Ik zal dit jaar nog een pak extra muziek uitbrengen.”

2020 lijkt een druk jaar te gaan worden voor de zangeres, met concerten in Noord-Amerika, Australië en Europa. Bij ons zal ze live te zien zijn op 4 juli tijdens Rock Werchter.

Ava Max – Kings and Queens

Van oorwurmen gesproken, herinnert u zich het nummer Sweet but Psycho van Ava Max nog? Wel, de Amerikaanse zangeres pakt het na 2 jaar singles uitbrengen in 2020 grootser aan. Later dit jaar brengt ze haar debuutalbum uit en deze week lanceerde ze het eerste nummer dat op de nog naamloze plaat zal te horen zijn.

Dat nummer heeft de titel Kings and Queens gekregen. Als er in de popmuziek koninginnen bestaan, dan mag Ava Max met deze catchy song alvast een kroontje opzetten.

Rita Ora – How To Be Lonely

We blijven in de popwereld rondhangen, maar met Rita Ora komen we een duizendpoot tegen die meer  kan dan alleen maar muziek maken. De Britse zangeres, die dit jaar zal te zien zijn in de verfilming van Charles Dickens' boek Oliver Twist, heeft al meerdere internationale hits gescoord en hoopt dat nu ook te doen met How To Be Lonely.

Achter dit nummer staat trouwens een tweede, grote en sterke naam. How To Be Lonely werd namelijk geschreven door Lewis Capaldi, die tevens gitaar speelde en achtergrondzang  verzorgde voor het nummer.

Niall Horan – Heartbreak Weather

Het was deze week uitkijken naar de release van Heartbreak Weather, de tweede soloplaat die Niall Horan (u kent hem nog van One Direction) heeft uitgebracht. Op het album staan de singles Nice To Meet Ya en No Judgement, die eerder al werden afgevuurd op ons en meteen hits werden.

Nu kunt u sinds vrijdag dus ook de volledige plaat beluisteren. Het eerste nummer is meteen ook de titel van de plaat zelf. Heartbreak Weather vormt samen met andere nummers op dit album een muzikale ketting over een en hetzelfde thema: de liefde.

The Killers – Caution

Eindigen doen we met The Killers, die eind mei van dit jaar met Imploding The Mirage hun zevende album zullen uitbrengen. De eerste single daarvan werd deze week gelost. Met Caution lijkt de band wat terug te gaan naar de meer emotionele, klassieke rocksound.

Kosten noch moeite werden er gespaard voor dit nieuwe album. Enkele grote namen, waaronder Adam Granduciel van The War on Drugs, werkten mee aan Imploding The Mirage. Lindsey Buckingham werkte dan weer met wat gitaarwerk mee aan het nummer Caution.

Smaakt Caution naar meer voor u, dan moet u op 21 juni van dit jaar richting Werchter trekken. Dan staan The Killers op TW Classic.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top