Parijs-Nice en sportdocumentaires op het menu dit weekend

Sport |

Nu het coronavirus bijna alle sportwedstrijden tot afgelasting of uitstel dwingt, is het sportaanbod voor dit weekend stevig ingeperkt. Toch zijn er nog enkele dappere Galliërs die de indringer weerstaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Parijs-Nice is, op het moment van schrijven, het laatste sportevenement dat de coronapandemie weerstaat. De wielerwedstrijd zag zich wel gedwongen om eerder halt te houden en loopt dus maar tot en met zaterdag op Sporza op Eén.

Dat wil echter niet zeggen dat de sportwereld stopt met draaien. De sportkanalen van Proximus zetten gedurende het volledige weekend in op terugblikken op de belangrijkste wedstrijden van de afgelopen week, zoals de wedstrijden van de UEFA Champions League bijvoorbeeld. Op Eleven Sports kan je dan weer kijken naar heruitzendingen van de NBA, de MLS of de UFC.

Maar dat is niet alles, de televisiekijkers kunnen ook op de streamingplatformen terecht om hun hartje op te halen.

Sportdocumentaires op Netflix als alternatief

Sportfanatiekelingen hoeven echter niet te wanhopen. Er bestaan namelijk alternatieven om de gapende leegte te overbruggen. Zo kan je op Netflix terecht voor talrijke spectaculaire sportdocumentaires.

Hieronder tien voorbeelden die alvast meer dan de moeite waard zijn:


1. "Sunderland 'Til I Die": deze bijzondere documentaire vertelt het verhaal van de hoogtes en laagtes van deze historische club uit het noorden van Engeland. De degradatie enkele jaren geleden heeft een hele stad op de proef gesteld.

2. “Maradona en Sinaloa”: deze mini-serie volgt het parcours van ‘Pluisje’ bij het Mexicaanse Dorados, in het hart van het Sinaloagebied.

3. “Les Bleus : une autre histoire de France 1996-2016”: Eerlijk is eerlijk, we bewaren niet meteen goede herinneringen aan de Franse nationale ploeg. Maar, dankzij deze twee uur durende documentaire, kunt u onze zuiderburen op een andere manier leren kennen. De hoogtes en laagtes van de Franse maatschappij worden verklaard aan de hand van de resultaten van de Franse nationale ploeg.

4. “Antoine Griezmann: Champion Du Monde”: de levensloop van de aanvaller van Barcelona, die mislukte in Frankrijk en uitgroeide tot een icoon in Spanje, wordt verteld in een verhaal vol emoties.

5. "Icarus": bent u geïnteresseerd in het anti-dopingsysteem in het wielrennen? Dan bent u bij "Icarus" aan het juiste adres. De documentaire zoomt in op het Russische dopingsysteem en leverde Bryan Fogel een Oscar voor beste documentaire én de allereerste Orwell-prijs op het Sundance filmfestival op.

6. "Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story": deze documentaire leert ons de verschillende facetten van ‘The Boss’ kennen. Ook zijn dopingverleden wordt hierbij niet uit de weg gegaan.

7. "Serena": dankzij deze documentaire uit 2016 krijgen de tennisadepten een inkijk in hoe Serena Williams uitgroeide tot de toptennisster die ze vandaag nog steeds is.

8. "Senna": het leven van de Formule 1-legende Ayrton Senna blijft tot de verbeelding spreken. De biografie van de Braziliaan kaapte de prijs voor beste documentaire weg tijdens de BAFTA Awards in 2012.

9. “Long Shot”: hou je van baseball? Hou je van rechtszaken? Beide worden vermengd in deze ongelofelijke film, die kan uitpakken met een Emmy-nominatie in de categorie beste documentaire.

10. “The Redeemed and the Dominant: Fittest on Earth”: laat u meeslepen in een wereld die weinig sportliefhebbers kennen – die van de crossfit.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top