Road to EURO 2020: niet enkel rozegeur en maneschijn voor de Rode Duivels

Rode Duivels | Zes dagen voor de aankondiging van de selectie die het in Qatar, ter voorbereiding van het EK 2020, zal opnemen tegen Portugal en Zwitserland, geven we een kort overzicht van hoe de Rode Duivels het afgelopen voetbalweekend hebben doorgebracht.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Rode Duivels nemen binnenkort het vliegtuig richting Doha. Van 24 tot 30 maart nemen de troepen van Roberto Martinez er hun intrek voor een voorbereidende stage voor het Europees kampioenschap deze zomer. Tijdens de stage staan twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma: tegen Portugal op 27 maart en tegen Zwitserland op 30 maart.

Als de recente blessure van goudhaantje Eden Hazard de bondscoach al kopzorgen heeft bezorgd, zullen de prestaties van zijn jongere broer Thorgan hem plezieren. De offensieve middenvelder van Dortmund is momenteel in vorm. Zo scoorde hij afgelopen weekend een prachtig doelpunt tegen zijn vorrmalige werkgever Borussia Mönchengladbach. De 26-jarige Hazard zit daarmee al aan 5 doelpunten en 10 assists in 24 competitiematchen in de Bundesliga.

De ziekenboeg geraakt stilaan overvol

Veel andere Rode Duivels vergaat het echter een stuk minder goed. Thibaut Courtois beleefde met Real Madrid een avond om snel te vergeten tegen Betis Sevilla. Niet alleen moest het nationale sluitstuk zich tweemaal omdraaien, hij liep ook een blessure op aan zijn linkerdij. De nummer 1 van Real Madrid zou drie weken aan de kant staan en mist daardoor de return in de Champions League tegen Manchester City. Zijn deelname aan de stage met de Rode Duivels komt ook in het gedrang.

Ook voor Jason Denayer was het zondagavond een avond om snel te vergeten. De verdediger van Olympique Lyon moest in de 68ste minuut geblesseerd het terrein verlaten in de verliespartij tegen Lille. De Belg mocht in diezelfde wedstrijd voor de 25ste keer met de aanvoerdersband rond de arm aantreden.

Sebastiaan Bornauw, die weleens de verrassing in de selectie voor het EK zou kunnen worden, maakte afgelopen weekend de verplaatsing naar ode lantaarn Paderborn niet mee. De centrale verdediger van FC Köln, die kampt met een spierblessure, maakte daardoor pas voor de tweede keer geen deel uit van de basiself, sinds hij zijn plaats in het team heeft verworven.

Toch viel er afgelopen weekend ook nog wat positief nieuws te noteren. Kevin De Bruyne traint sinds zondag terug mee bij Manchester City. Wegens schouderproblemen nam Kev niet deel aan de Manchesterderby, waarin The Citizens het onderspit moesten delven. Pep Guardialo zal dus zeker op hem kunnen rekenen voor de terugwedstrijd tegen Real volgende week.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top