Juventus en Real Madrid staan voor moeilijke opdracht

Sport | Volgende week staat het tweede luik van de terugmatchen van de achtste finales van de Champions League op het programma. Real Madrid probeert een 1-2 thuisnederlaag tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne recht te zetten, terwijl Juventus een 1-0 nederlaag in Lyon moet ophalen. Voorts wordt het ook uitkijken naar Barcelona - Napoli en Bayern München - Chelsea.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier weken geleden hervatte het kampioenenbal met de heenronde in de achtste finales. Met de start van de knock-outfase wordt het meteen alles of niets voor bepaalde ploegen, die dit jaar een nieuwe Champions League-trofee in hun kast bij wensen te zetten. Na de heenmatchen op 25 en 26 februari staan onder meer het Real Madrid van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois en het Juventus van Cristiano Ronaldo met de rug tegen de muur.

Manchester City - Real Madrid

Dinsdagavond 17 maart om 21u kijken de troepen van Pep Guardiola en de Koninklijke elkaar opnieuw in de ogen. De Champions League-recordhouder staat met de rug tegen de muur, na de 1-2 nederlaag in de heenmatch. Bovendien mist het met Rode Duivels Eden Hazard (out met een enkelblessure) en Thibaut Courtois (last van de adductoren) meer dan waarschijnlijk twee sterkhouders. Vooral die laatste ontpopte zich de laatste weken tot een echte puntenpakker, met enkele weergaloze saves.

Manchester City zal zijn uitstekende uitgangspositie dan weer niet willen te grabbel gooien. Kevin De Bruyne en zijn maats hangt een Europese schorsing van twee seizoenen boven het hoofd, dus lijkt de eerste eindoverwinning in de Champions League dit seizoen te moeten gebeuren. Nu de titelrace in de Premier League al een tijdje gelopen lijkt, hebben The Citizens van die eerste Champions League-eindoverwinning meer dan ooit hun hoofddoel gemaakt.

Manchester City - Real Madrid is dinsdagavond 17 maart vanaf 21u live te volgen op Proximus Sports.

Juventus - Lyon

Op dezelfde avond staat ook de return tussen Juventus en Lyon op het programma. Cristiano Ronaldo trok in de zomer van 2018 naar de 'Oude Dame' om de Champions League eindelijk nog eens naar Turijn te brengen. Vorig jaar vormde Ajax in de kwarfinales het (onverwachte) eindpunt en ook nu weer zitten de troepen van Maurizzio Sarri in vieze papieren. Ze moeten namelijk een 1-0 achterstand tegen het Franse Lyon ophalen.

Lyon speelt momenteel een eerder anoniem seizoen in de Ligue 1, waarin het op een zevende positie kampeert met amper nog uitzicht op de felbegeerde Champions League-plaatsen. Om hun seizoen toch enige glans te geven, wordt er dus gerekend op een sterke prestatie in het kampioenenbal. Zaak voor Jason Denayer en co om de goede uitgangspositie uit de heenmatch niet meer uit handen te geven.

Juventus - Lyon is dinsdagavond 17 maart vanaf 21u live te volgen op Proximus Sports.

Barcelona - Napoli

Woensdagvavond 18 maart om 21u is het de beurt aan Barcelona om zijn goede uitgangspositie uit de heenmatch tegen het Italiaanse Napoli te verzilveren. Dat zal door het coronavirus wel in een leeg Camp Nou moeten gebeuren.

Lionel Messi en co hebben er tot nog toe een eerder troosteloos seizoen opzitten, wat coach Ernesto Valverde de kop kostte. Ook onder nieuwe coach Quique Setién lijkt de trein maar niet op de sporen te geraken. Ondanks de koppositie in de eigen competitie en de goede uitgangspositie in Napoli lijken de Blaugrana tot nog toe onder hun kunnen te presteren.

Napoli van zijn kant maakt ook niet meteen het beste seizoen in zijn geschiedenis mee. Na een spelersboycott maakte de excentrieke voorzitter Aurelio De Laurentiis duidelijk op het einde van het seizoen met de grove borstel door de selectie te gaan. Ook voor Rode Duivel Dries Mertens zou het dan wel eens einde verhaal kunnen zijn, al heeft hij de terugmatch in Camp Nou vast met stip aangekruist om het doelpuntenrecord van de Napolitanen op zijn naam te brengen. Voorlopig deelt hij die eer nog met een andere clublegende Marek Hamsik.

Barcelona - Napoli is woensdagavond 18 maart vanaf 21u te bekijken op Proximus Sports.

Bayern München - Chelsea

Op papier de minst interessante affiche van de vier, aangezien Bayern twee weken geleden voetballes gaf aan The Blues. Op Stamford Bridge werd het maar liefst 0-3, waardoor de return tussen de Beierse recordkampioen en de troepen van Frank Lampard als een verplicht nummer aanvoelt. Al mogen de Engelsen natuurlijk het tegendeel bewijzen.

Bayern München - Chelsea is woendagavond 18 maart vanaf 21u te bekijken op Proximus Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top