Vienna Blood: een Freudiaanse politieserie op BBC First

Series | Wenen, begin 1900. Max Liebermann (Matthew Beard; The Imitation Game, And When Did You Last See Your Father?) is een briljante Engelse dokter die onder de  bekende zenuwarts en grondlegger van psychoanalyse Sigmund Freud, neurologie studeert.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jonge arts is gefascineerd door het criminele brein en weet de politie  van Wenen ervan te overtuigen hun werk te laten observeren. Max (Matthew Beard) observeert Oskar Rheinhardt (Juergen Maurer; Vorstadtweiber, Tatort), een inspecteur van de Weense politie, die zich bezighoudt met een  complexe moordzaken. Oskar ergert zich in eerste instantie aan Max, maar ziet tegelijkertijd ook in dat de neuroloog in spe zijn carrière bij de politie kan versterken  en hem kan helpen met het onderzoeken van een reeks moorden in Weense cafés en operahuizen. Kan het duo, dankzij de buitengewone kennis van Max en de  ervaring van Oskar, een van de grootste mysteries van Wenen oplossen? 

Naast Max (Matthew Beard) en Oskar (Juergen Maurer) zijn er in Vienna Blood ook rollen weggelegd voor o.a. Conleth Hill (Game of Thrones), Charlene McKenna  (Ripper Street, Peaky Blinders) en Amelia Bullmore (Gentleman Jack). De serie is geregisseerd door de Academy Award en Emmy genomineerde Robert Dornhelm  (Anne Frank: The Whole Story) en Umut Dag (Cracks In Concrete).



Vienna Blood gaat vanaf 18 maart 2020 om 21u in première op BBC First.

BBC First HD is beschikbaar op kanaal 26 in Vlaanderen en kanaal 276 in Brussel in de tv-bundel Family op TV van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top