OHL geeft duiding rond verrassend bankzitterstatuut van Xavier Mercier

Sport | Xavier Mercier (en Yannick Aguemon) begonnen zondag verrassend op de bank voor het eerste finaleduel tussen Beerschot en OH Leuven. De Fransman mocht pas zeventien minuten voor tijd invallen en zorgde nog bijna voor de gelijkmaker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na afloop van de match vertelde Beerschotcoach Hernan Losada dat het bankzitterstatuut van het duo "een verrassing, maar wel voordeel was." Maar wat was precies de bedoeling van OHL-coach Vincent Euvrard om Henry en Perbet als onuitgegeven spitsenduo uit te spelen en Mercier op de bank te laten?

Daags na de clash legt Euvrard op de officiële website van OHL uit wat er precies aan de hand was. “Xavier lag enkele dagen ziek in bed en diende zelfs antibiotica te nemen", klinkt het. "Hij liep zo zes dagen trainingsachterstand op. In samenspraak met Xav en de medische staf hadden we beslist hem slechts dertig minuten te brengen."

Wellicht zal Mercier in de terugwedstrijd dus gewoon weer aan de aftrap staan. Of Pierre-Yves Ngawa fit geraakt is nog niet geweten. De verdediger moest zondag geblesseerd het veld af en wacht de verdere onderzoeken af.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top