Kim Clijsters beschikt nog steeds (grotendeels) over het arsenaal van een topspeelster

Sport | Twee nederlagen in haar twee eerste duels. Op het eerste zicht lijkt de balans van de tweede comeback van Kim Clijsters nog niet meteen rooskleurig, maar toch zijn er enkele lichtpunten die toekomstperspectief bieden voor de Limburgse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 36-jarige voormalige nummer 1 verbaasde de wereld toch enigszins bij haar terugkeer op het WTA-circuit op 17 februari tijdens het toernooi van Dubai. Tegen de Spaanse Garbine Muguruza, nummer vijftien van de wereld, toonde het uithangbord van Bree dat ze haar vechtlust nog lang niet kwijt is. In de tweede set dwong ze de Spaanse voormalige winnares van Wimbledon tot een tiebreak, waarin ze maar nipt de duimen moest leggen.

Afgelopen nacht stond Clijsters opnieuw op de baan. Op het WTA-toernooi van Monterrey in Mexico nam ze het op tegen het Britse nummer zestien van de wereld en tweede reekshoofd Johanna Konta.

Veelbelovende progressie

Sinds haar comeback - of is het nu 'Kimback' - heeft de moeder van twee getoond dat ze twee belangrijke eigenschappen in het huidige vrouwentennis niet is verloren: haar opslag en vooral haar mentale weerbaarheid. Waar ze in haar eerste partij nog tien dubbele fouten maakte, rendeerde haar opslag reeds stukken beter in Mexico. In haar eerste vijf opslaggames liet ze meteen acht aces noteren - van een verbetering gesproken.

In tegenstelling tot de partij tegen Muguruza liet de winnares van vier Grand Slams ook een betere precisie in haar slagen zien. Maar opnieuw deed haar gebrek aan wedstrijdritme haar uiteindelijk de das om. Clijsters was genoodzaakt om haar tegenstandster het tempo van de wedstrijd te laten dicteren.

Down-to-earth

Clijsters zelf laat het alvast niet aan haar hart komen en beseft zelf maar al te goed dat er nog veel werk aan de winkel is. De Limburgse, die haar naam gaf aan asteroïde 11947, liet weten dat ze nog moet werken aan haar return, reactiesnelheid en het lezen van het spel. Volgende afspraak om haar plaats in de sterrenhemel opnieuw op te eisen is volgende week, wanneer ze present tekent op het prestigieuze toernooi van Indian Wells.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top