België eindigt op het podium van de Lyon E-sport

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vele organisaties wachtten met ongeduld de nieuwe editie van de Lyon E-sport (LES) af. Drie toernooien kleurden de affiche: TrackMania, Fortnite en League of Legends.

TrackMania

Met twee toernooien en de aankondiging van het nieuwe TrackMania-spel door Ubisoft was het een druk weekend voor een van de groeiende games in de gaming community.

De TrackMania Grand League, met zijn playoffs, was het openingstoernooi van de Lyon E-sport. België telde met Dennis “Scrapie” Heinen één gekwalificeerde vertegenwoordiger dankzij zijn 6e plaats in het algemeen klassement gedurende het reguliere seizoen.
Hij eindigde als tweede in het TMGL Winter-toernooi achter de Canadees Carl-Antoni “CarlJr” Cloutier.

Aan het tweede toernooi tijdens de Lyon Esport nam geen Belgische speler deel. De Fransman Brendan “Bren” Seve van het Solary-team won voor zijn teamgenoot CarlJr.

Fortnite

De derde editie van het Epic Games-spel op de LES werd gespeeld met 96 duo’s. Vier Belgen en een Belgische organisatie namen deel aan de grote finale van het toernooi.

De Belgische organisatie Quartz met zijn Franse duo, bestaande uit Shaykoz en Jordzzz, eindigde in deze grote finale als derde.
Evan “DRG” Depauw (Solary) sloot het toernooi af op de 9e plaats met Alexandre “Andilex” Christophe (MCES).
Howard “Noward” Castiaux (Cooler) en zijn teamgenoot Nathan “nayte” Berquignol (LeStream) werden 11e.
Kenny “Chuckno” Roosens (ClutchRayn) veroverde de 22e plaats.
Adil “Adz” Kamel (Vitality) bekleedde de laatste plaats in deze grote finale met Issam “Kouto” Taguine (MCES).

League of Legends

Veel LFL-, tweede divisie- en Open Tour-teams zakten af naar Lyon. Ook de Belg Amaury “Moopz” Minguerche en zijn team MCES maakten de reis.

64 teams werden na een gezamenlijke groepsfase in drie toernooien verdeeld (professioneel, elite en amateur).

De Belgische support en zijn team legden een mooi parcours af. Ze doorliepen vlekkeloos de groepsfase. Een overwinning in achtste finales stelde hen in staat om de kwartfinales te bereiken. In die kwartfinale bleek het Solary-team echter te sterk. MCES werd naar de loser bracket gestuurd.

Na een comeback in de loser bracket kwamen Moopz en zijn team in de finale LDLC-OL, winnaar van de laatste twee edities, tegen. De kans om een drie op drie te realiseren, liet LDLC-OL niet liggen.

Team MCES:

Quentin “Kaze” Gourbeix (Frankrijk)
Charly “Djoko” Guillard (Frankrijk)
David “Jester” Ta (Frankrijk)
Florent “Yuuki60” Soler (Frankrijk)
Amaury “Moopz” Minguerche (België)

© Lyon E-sport
© Lyon E-sport

© Lyon E-sport

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top