Niet te missen op tv deze week (2-8 maart): 4 programma’s of films met sterke vrouwen

Films | Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart maakten we een selectie van tv-programma’s met straffe vrouwen aan het roer. Who run the world? Girls!

Door PMH

Deel dit nieuws

Straffe vrouwen

In de nieuwe Canvas-reeks ‘Meer vrouw op straat’ laat Sofie Lemaire ons kennismaken met bijzondere dames uit onze recente en minder recente geschiedenis. Vrouwen van wie de levensverhalen om een of andere reden tussen de plooien van de tijd verloren zijn gegaan.

Antwerpen is bijvoorbeeld de stad van Pieter Paul Rubens, maar ook van diens tijdgenote en vrouwelijke evenknie Clara Peeters. Joris Hessels overloopt samen met Paula Marckx haar negen levens, van mannequin over piloot tot bewust ongehuwde moeder met impact. Verder een eerbetoon aan actrice Dora Van der Groen, choreografe Jeanne Brabants, modeontwerpster Ann Salens, Oscar-winnares Nicole Van Goethem en een metershoge muurschildering ter ere van de Joodse verzetsheldin Mala Zimetbaum. Levend tv-icoon Paula Semer illustreert dan weer de rijke carrière van La Esterella, de eerste Vlaamse zangeres die internationaal succes boekte.

‘Meer vrouw op straat’ in Antwerpen - Dinsdag 3 maart 21u20 Canvas



Sciencefiction met Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence won in 2013 zowel een Oscar als een Golden Globe voor haar hoofdrol in de romantische tragikomedie ‘Silver Linings Playbook’.

De Amerikaanse actrice heeft in totaal meer dan vijftig acteerprijzen op haar kast staan. Jennifers carrière kwam in een stroomversnelling terecht door de X-Men-films.

In ‘X-Men: Days of Future Past’ kruipt Hugh Jackman weer in de vacht van Wolverine. La Lawrence tekent als vanouds present voor het biseksuele personage Mystique. Ze is al meer dan een eeuw oud, maar dankzij haar mutatie ziet ze er nog jong uit. Ook Jennifer Lawrence zélf moet nog dertig worden, ook al verdient ze al vijftien jaar de kost als actrice.

Voor haar acteercarrière verhuisde Lawrence op veertienjarige leeftijd naar New York en even later naar Los Angeles. Nog dit: ‘X-Men: Days of Future Past’ werd genomineerd voor onder meer de Oscar en de BAFTA Award voor beste visuele effecten. De actiefilm uit 2014 heeft ruim 746 miljoen dollar opgebracht.

‘X-Men: Days of Future Past’ - Maandag 2 maart 20u35 Q2

De kuisvrouw van de maffia

Vergeet Sien & Maria of Tante Kaat. Het is Rosa die kan schoonmaken als de beste!

Dat talent levert haar ongewild een nieuwe job op: als cleaning lady voor de lokale maffia. De verhaallijn doorheen ‘The Cleaning Lady’ is beter dan citroen, azijn én groene zeep samen. Nadat ze getuige is van een moord binnen het maffiamilieu wordt Rosa, een alleenstaande moeder die om rond te komen ’s avonds gaat poetsen in een bokszaal, gedwongen om de plaats delict weer spic en span te maken. Door haar oog voor detail springt ze in het oog bij de criminele familie die verantwoordelijk is voor de moord. En van het een komt natuurlijk het ander…

Oh, ja: ook jij zult er ‘proper’ uitzien, want CAZ 2 zendt maar liefst vijf afleveringen na elkaar uit van deze Argentijnse thrillerserie met transgender actrice Camila Sosa Villada in de hoofdrol.

‘The Cleaning Lady’ - Woensdag 3 maart 21u05 CAZ 2

Influencen voor dummies

Zelfs je tante en je nicht zijn tegenwoordig influencers.

Reden genoeg om er een apart sketchprogramma aan te wijden. In ‘Influencers’ wordt - op humoristische wijze - de draak gestoken met mensen die zich via sociale media trachten te profileren als trendsetters. De personages worden gespeeld door een fijn ensemble van komische acteurs en actrices, leuke oudgedienden gecombineerd met okselfrisse nieuwkomers. Ah, en wie goed kijkt, ontdekt zelfs ‘callboy’ Rik Verheye als De Bomma.

Zelf zijn we vooral benieuwd naar de sketches met Louise De Bisscop, bekend van ‘De twaalf’, en Joke Emmers, die recent nog schitterde in ‘Beau Séjour’. Hun personages Cindy en Viv hebben een instafamous foodblog. Helaas zit er een spreekwoordelijke haar in de boter tussen de twee BFF's. Al proberen ze, om geen volgers te verliezen, toch ook krampachtig de schone schijn hoog te houden.

‘Influencers’ - Zondag 8 maart 21u30 VIER

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top