Esportskalender: maart

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË:

ESL Benelux | Kwalificaties vanaf 10 maart | Competitie vanaf 7 april

Afgelopen vrijdag werd gemarkeerd door de aankondiging van de terugkeer van het ESL Benelux Championship. Dit kampioenschap brengt de regionale competities van Nederland, België en Luxemburg samen.

De aankondiging van een zomerseizoen door ESL, tevreden over de oproep van de community, komt er nadat één enkel seizoen niet genoeg bleek te zijn om een duurzaam ecosysteem op de Belgische esports-scene op poten te zetten.

Een andere reden houdt verband met het feit dat twee van de betrokken landen een sterke groei kennen op het gebied van esports en dus de neiging hebben om de competitie aantrekkelijker te maken.
Het team dat de ESL Benelux wint kwalificeert zich voor het ESL Pro European Championship (EPEC) en zal het in de prestigieuze competitie moeten opnemen tegen concurrenten om een ticket voor de ESL One Cologne proberen te bemachtigen.

De spelers zullen het tegen elkaar kunnen opnemen op nieuwkomer Clash of Clans, dat League of Legends vervangt. Zo waait er een nieuwe wind door de competities van ESL, dat van mening is dat dit het juiste moment is om deze nieuwe mobiele gamemarkt te betreden.
De groepswedstrijden worden wekelijks live uitgezonden. De finale wordt gespeeld in LAN, waar de beste spelers strijden om de 3.500 euro aan prijzengeld.
Voor het vijfde opeenvolgende jaar blijft Counter-Strike de hoofdtitel van het toernooi, met een plaats op het EPEC voor de winnaar. Een plaats op de MDL Relegation ligt ook voor het grijpen, evenals ongeveer 6.500 euro te verdelen prijzengeld.

De kwalificaties zijn open en gaan van start vanaf 10 maart, onder de volgende voorwaarden:

Counter-Strike Global Offensive

Qualifier #1 – 10 maart
Qualifier #2 – 11 maart
Qualifier #3 – 17 maart
Qualifier #4 – 18 maart

Reglement:
– Teams moeten minstens bestaan uit 5 spelers.
– Elke speler moet een Steam-account hebben.
– Spelers moeten spelen met de ESL Anti Cheat (Wire).
– Teams moeten minstens 3 spelers hebben die in een van de volgende landen wonen: België, Nederland, Luxemburg.

Clash of Clans

Qualifier #1 – 10 maart
Qualifier #2 – 12 maart
Qualifier #3 – 17 maart
Qualifier #4 – 19 maart

Reglement:
– Teams moeten minstens bestaan uit 5 en maximaal uit 7 spelers.
– Elke speler moet een Clash of Clans Town Hall Level 13 hebben.
– De spelers moeten deel uitmaken van een clan met een publieke war log.
– Om deel te nemen moet je minstens 12 jaar oud zijn.
– Teams moeten minstens 3 spelers hebben die in een van de volgende landen wonen: België, Nederland, Luxemburg.

Mis niets van het evenement via onze sociale media en het Twitch-account van de ESL Benelux.

Proximus ePro League – reguliere competitie | elk weekend

Deze maand vinden de laatste speeldagen van de Proximus ePro League plaats op FIFA 20.
Met nog drie speeldagen te gaan blijft de strijd om kwalificatie voor de play-offs intens. Anderlecht en Club Brugge (respectievelijk 7e en 8e in het klassement) zijn één punt verwijderd van een kwalificatieplaats!

Wie plaatst zich voor de play-offs? En wie wint de grote finale op 28 maart?

De antwoorden zal u kunnen ontdekken in ons magazine dat elke zaterdag en woensdag wordt uitgezonden op Proximus Sports (onder de optie All Sports), Twitch en Pickx Live (toegankelijk voor alle Proximus-klanten), op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.

Belgian League | iedere maandag

© 4Entertainment / Riot Games

De maand maart staat bol van eindfases, zo ook van het slot van de Belgian League. Al zes weken lang strijden de teams op maandag om te zien wie recht heeft op het ticket voor de European Masters.

Om zich te kwalificeren zullen de teams de laatste twee speeldagen van de competitie op 2 en 9 maart moeten doorlopen om vervolgens richting play-offs te trekken die op 16 maart starten.

Winnen Night en zijn teamgenoten de Spring Split? Blijven ze ongeslagen?

Afspraak iedere maandag vanaf 19u om de afloop van de Split samen te ontdekken!

Brussels Challenge | van 20 t.e.m. 22 maart – AFGELAST

Andere offline-evenementen:
Pixellan – van 13 t.e.m. 15 maart in Ronse
Tijdens de eerste editie gaan een 2v2 CS:GO Wingman, Rocket League en Rainbow Six: Siege-toernooi door.
Tower Lan 3e editie – van 27 t.e.m. 29 maart in Mechelen
Met ongeveer 300 verwachte spelers en 7 toernooien die tot nu toe zijn aangekondigd, lijkt Tower Lan de concurrentie aan te gaan met andere toernooien. Mis het evenement in Mechelen niet met een CS:GO 5v5, Rocket League, FIFA en TrackMania Nations-toernooi.

EUROPA:

Lyon eSport | van 28 februari t.e.m. 1 maart

© Lyon Esport

Een van de niet te missen evenementen op de kalender van Franstalige gamers is de Lyon Esport 2020 (in het Centre des Congrès in dezelfde stad, dat meer dan 600 spelers en 16.000 bezoekers gedurende een weekend samenbrengt).

De Lyon Esport 2020 telt drie grote toernooien:

  • Fortnite
    Voor het derde achtereenvolgende jaar brengt het evenement 96 duo’s samen die gedurende twee dagen tegen elkaar strijden om de 15.000 euro aan prijzengeld die op het spel staan!
  • Trackmania Stadium
    Nieuw dit jaar is het Trackmania-toernooi en zijn 4.000 euro aan prijzengeld: 64 piloten zullen het tegen elkaar opnemen om met de hoogste onderscheiding te vertrekken!
  • League of Legends
    Het hoofdtoernooi van het evenement: 64 teams (320 spelers) zullen strijden in een eliminatiefase die zal leiden tot drie toernooien: professioneel, elite en amateur. Het professionele toernooi beloont de winnaar met 16.000 euro, terwijl de winnaar van het elitetoernooi vertrekt met 3.500 euro.

Teams als Solary en LeStream zullen aanwezig zijn op Lyon eSport, net als het team van streamer Zerator. Hij zou er de data van de volgende ZLAN moeten aankondigen, zoals hij vorig jaar deed. Er zullen ook stands en animaties zijn.

Het evenement wordt uitgezonden op het kanaal van Lyon Esport.

Marathon Women in Game | Twitch – 6 t.e.m. 8 maart

De Franse vereniging die in 2017 is opgericht en openstaat voor iedereen telt nu bijna 1.500 leden. Haar programma luidt als volgt: het organiseren van activiteiten in heel Frankrijk om diversiteit in de videogame-industrie te promoten. Het programma focust zich op vier punten:

– Verbetering van de visibiliteit van vrouwen en non-binaire personen in de videogame-industrie.
– Communiceren met jonge meisjes over de videogameberoepen.
– Het opzetten van een netwerk vergemakkelijken.
– Bewustwording bij de spelers in de sector van de voordelen van genderdiversiteit.

Een van de doelen van de vereniging is het vergroten van de aanwezigheid van vrouwen in Franse competities en meer in het algemeen in de esports-sector.
Met dit I-WIG-programma hebben spelers toegang tot 4 maanden training met een professionele coach, 10 uur coaching met regelmatige opvolging en ondersteuning voor integratie in gemengde teams na afloop van het programma.

In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart organiseert Women in Game een marathon op Twitch, met interviews met videogamepersoonlijkheden en spelsessies om de diversiteit in videogames en de esports-wereld te belichten.

Het evenement vindt live plaats van vrijdag 6 maart 19u t.e.m. zondag 8 maart 18u en wordt uitgezonden op het Twitch-kanaal van de vereniging Women In Game France.

CDC Paris Open | van 29 februari t.e.m. 1 maart

De Call of Duty Challengers landen in Parijs. Het evenement wordt georganiseerd door de Paris Legion en vindt plaats in La Seine Musicale op het eiland Seguin in Boulogne-Billancourt.

Je zal de avonturen en het parcours van de Belg Bjarne “Denza” Sleebus met zijn Team WaR kunnen volgen. Zij zullen er punten proberen te winnen met als doel om in de running te blijven in de Call of Duty League. 10.000 dollar staat op het spel.

Doet Team WaR beter dan zijn vierde plaats op de CDC London Open?

Mis niets van het toernooi via het YouTube-kanaal van de Call of Duty League.

ESEA Premier / MDL CSGO | van 3 februari t.e.m. 19 maart

We hadden het al over dit toernooi met een entreebewijs dat klaarligt op de ESL Benelux. De hoogste semi-professionele divisie op Counter-Strike is in volle gang en zal in maart zijn ontknoping kennen.

De MDL eindigt op 16 maart en we zullen in de play-off-finale de drie teams ontdekken die het Europese continent zullen vertegenwoordigen op de Global Challenge. De laatste zes teams van het klassement zakken naar de MDL Relegation en sluiten zich aan bij de winnaar van het toekomstige ESL Benelux Championship, alsook bij de top 2 tot 6 van de ESEA Advanced en bij de vier beste teams van de Climber Cup.

Elke avond vanaf 17u worden de wedstrijden uitgezonden op het Twitch-kanaal van de ESEA.

Andere offline-evenementen:

Frankrijk
 Nantarena | Nantes – van 7 t.e.m. 8 maart
De Nantarena editie 20.1 is een LAN van ongeveer 500 mensen op de École Polytechnique de Nantes op toernooien zoals League of Legends, Counter-Strike Global Offensive, HearthStone en versus-fighting-toernooien.
 Hello Nexen! EDHEC | Roubaix – van 21 t.e.m. 22 maart
Na de 2019-editie met meer dan 200 spelers en met meer dan 10.000 euro aan prijzen is de volgende editie van Nexen in aantocht met toernooien zoals League of Legends, Counter-Strike, HearthStone en Smash Bros.

Duitsland
– Lanschaft 28 | Berlijn – van 6 t.e.m. 8 maart
Sinds 2006 is het Berlijnse evenement gevuld met heel wat toernooien voor spelers van elke categorie, van amateurs tot professionals.

Clash of Clans World Cup Qualifier | 13 maart en van 25 t.e.m. 28 maart

© Clash of Clans

Een nieuw jaar staat gelijk aan een nieuwe aankondiging voor Supercell’s mobiele spel dat steeds meer ruimte inneemt op de huidige esports-scene. De kwalificaties zijn sinds februari gelanceerd om een golden ticket voor het WK proberen te winnen en om tegen de top 8 clans te strijden voor een prijzenpot van $1.000.000 in de finale.

Twee mogelijkheden voor prekwalificatie:

– In het spel
Deelname aan de Champions League biedt in elk begin van de maand, van 1 tot en met 11 februari, van februari tot en met juli, plaatsen aan door het selecteren van de clans met de meeste sterren die gewonnen werden tijdens de competitie.
De top 4 van de in aanmerking komende clans zal worden uitgenodigd voor de 5v5 Offline Qualifier in Katowice, Polen.

– ESL Play | 13 maart
Elke maand zullen de vier beste teams van het ESL Qualifier Tournament een plaats bemachtigen voor de Offline Qualifier in Katowice, Polen.

Van 25 tot 28 maart wordt de eerste offline qualifier gehouden in Katowice, waar de vier Champions League qualifiers en de vier qualifiers via het ESL Play-toernooi zich verzamelen.

We zullen je zeker informeren over de competitie, want tijdens de Champions League in februari miste het Belgische team van Activit-E op een haar na zijn plaats voor het WK tijdens de Offline Qualifier.

INTERNATIONAAL:

CDC Los Angeles | van 7 t.e.m. 8 maart
CDC Toronto | van 21 t.e.m. 22 maart
CDC Dallas | van 28 t.e.m. 29 maart

Naast Parijs dat dit weekend plaatsvindt, zijn dit de drie datums waarop je de Call of Duty League en de Call Of Duty Challengers met de Belg Bjarne “Denza” Sleebus kan volgen.

De vierde week van het toernooi, georganiseerd door MLG en Activision, zal gehost worden door Los Angeles Guerrillas en Optic Gaming Los Angeles in de Shrine Expo Hall in Californië.

Van 21 t.e.m. 22 maart wordt een wereldwijd open evenement georganiseerd door Toronto Ultra.

Week zes van de competitie, op 28 en 29 maart, vindt plaats in de Toyota Music Factory in Irving (Texas) en zal worden gehost door Dallas Empire.

HearthStone Master Tour Los Angeles | van 20 t.e.m. 23 maart

Het toernooi, dat in eerste instantie gepland was op Bali in Indonesië, heeft de laatste dagen een ommekeer gekend vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De organisatoren kondigden aan dat het evenement wordt verplaatst van Bali naar Los Angeles.

Er zijn geen veranderingen wat betreft de competitie zelf, maar de verplaatsing veroorzaakt woede onder de spelers. Blizzard kondigt een terugbetaling van $250 aan voor spelers die hun reis naar Bali al geboekt hadden.
De spelers klagen dat er geen rekening wordt gehouden met de community omdat ze opnieuw geld op tafel zullen moeten leggen om de reis naar het Noord-Amerikaanse continent te maken.

Ondanks een controversiële scène door de organisatie en een aanzienlijke daling van het aantal kijkers sinds de aankondiging dat de competitie exclusief op YouTube wordt uitgezonden, zal het evenement toch doorgaan voor ons grootste plezier en voor de fans van het spel. Maar in welke omstandigheden?

Het antwoord krijgt u van 20 t.e.m. 23 maart op het YouTube-kanaal van de HearthStone Master Tour.

© Bruce Liu

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top