De ploeg van het weekend in de EuroMillions Basketball League

De overwinning van Bergen in de topper tegen Antwerp Giants slokte het leeuwendeel van de aandacht op afgelopen weekend. Toch speelden een aantal andere basketballers zich in de kijker. Wij lichten er vijf voor u uit.

Auston Barnes

Auston Barnes mag in dit lijstje zeker niet ontbreken. Hij ontbond zijn duivels in de topper tussen Bergen en Antwerp Giants. Met 22 punten evenaarde de 28-jarige Amerikaan zijn topscore dit seizoen.

Ibrahima Fall Faye

In het verliezende kamp slaagde de Senegalees Ibrahima Fall Faye erin om de schijnwerpers op zich te richten. Ondanks de nederlaag verzamelde hij 15 punten en 9 rebounds. Niet genoeg om de Giants de overwinning te schenken, maar toch een meer dan verdienstelijke prestatie.

Alexandre Libert

Belgian Lion Alexandre Libert loodste Charleroi vrijdagavond naar de overwinning in en tegen Luik. Met 19 punten, 6 rebounds, 3 assists en 4 intercepties zette hij zijn sterke prestatie in de verf.

Donovon Jack

De Amerikaanse forward Donovon Jack had een belangrijk aandeel in de overwinning van Hasselt tegen Leuven. Hij liet 18 punten en 14 rebounds noteren op zijn visitekaartje.

Riley LaChance

Last but not least, Riley LaChace. De Aalsterse point guard liet tegen Mechelen 23 punten optekenen, waardoor hij de topschutter van de afgelopen speeldag werd. Daarnaast stond hij ook nog eens in voor 4 rebounds en 7 assists. Onder meer door zijn prestatie komt Okapi Aalstar op gelijke hoogte van Mechelen op de zesde plaats.

Basketbal

Bekijk alles
Top