Het elftal van het afgelopen weekend

Sport |

Het voetbalweekend zit er terug op en daarmee is het tijd voor een terugblik. Welke 11 spelers eisten afgelopen weekend een opvallende rol op?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arnaud Bodart

Tijdens de altijd geladen partij tussen Charleroi en Standard eiste Standard-doelman Arnaud Bodart een wel heel opvallende rol op. Na een interventie wou hij de bal laten botsen op het kletsnatte terrein. De bal bleef echter steken in de zompige grasmat, waarna Bodart de bal weer opraapte. Met als gevolg, een onrechtstreekse vrije trap in de zestien meter. Gelukkig voor Bodart zonder gevolgen.

Toch deed Standard uiteindelijk een slechte zaak door met 2-0 het onderspit te delven op Mambourg.

Brice Maubleu

Dat keeper zijn een hondenjob is, bewees de Franse doelman Brice Maubleu afgelopen weekend. Hij beging misschien wel de blunder van het afgelopen voetbalweekend, toen hij tijdens de match tussen SM Caen en Grenoble in de Franse tweede klasse de bal pardoes in eigen doel wierp. De Grenoble-goalie deed er nog alles aan om de bal voor de lijn te keren, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk.

De match eindigde uiteindelijk op 2-0 voor SM Caen.

 

Killian Overmeire

Lokeren-kapitein Killian Overmeire zal afgelopen vrijdagavond niet gauw vergeten. In wat wellicht de laatste wedstrijd was voor ‘zijn’ Lokeren kreeg hij uitgerekend in de 7de minuut – naar analogie met zijn rugnummer 7 – een staande ovatie van het massaal opgedaagde publiek.

Dat de wedstrijd nadien met 0-2 verloren ging, was van geen belang voor de middenvelder die al zijn hele carrière lang de kleuren van Lokeren verdedigt. Hopelijk voor hem valt er nog een mirakel uit de lucht, waardoor Lokeren zich toch nog kan opmaken voor de play-downs in de Proximus League.

Dietmar Hopp

Ok, toegegeven. Dietmar Hopp is nu niet meteen een voetballer. Maar de 79-jarige eigenaar van Hoffenheim stond afgelopen weekend in het middelpunt van de belangstelling in de Bundesliga. Ook al ging zijn club thuis met 0-6 de boot in tegen ‘Rekordmeister’ Bayern München, toch slaagde hij erin om alle schijnwerpers op zich te krijgen.

Na kwetsende spandoeken aan zijn adres, waarop onder meer de tekst “hoerenzoon” te zien was, legde de scheidsrechter de partij stil. Toen de 22 spelers terug het veld opkwamen, speelden ze de bal gewoon doelloos rond om een statement te maken. Klasse!

Thibaut Courtois

Belgiës nummmer 1 Thibaut Courtois mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Na zijn uitspraken over Messi, stond hij even in het oog van een mediastormpje, maar hij slaagde er wel in zijn netten schoon te houden in de Clasico thuis tegen FC Barcelona. En dat voor de tweede maal op een rij, want ook in de heenmatch konden Messi en de zijnen Courtois niet verschalken.

Volgens de Spaanse krant Marca is het voor het eerst sinds het seizoen 1974-1975 dat Barça daar niet meer in is geslaagd. 45 jaar na datum is het dus opnieuw van dattum, met dank aan Courtois die zijn 12de clean sheet van de huidige jaargang liet noteren.

Stefano Denswil & Takehiro Tomiyasu

Beiden verdedigers, beiden tot voor kort te zien in de Jupiler Pro League. Stefano Denswil (ex-Club Brugge) en Tomiyasu (ex-Sint Truiden) speelden gisteren in en tegen Lazio Roma een opvallende partij. Beiden wisten ze te scoren, maar de VAR kwam telkens op de fase terug.
In de 52ste minuut deed eerst Denswill de netten trillen, maar de VAR zag dat de bal zijn hand raakte en keurde het doelpunt af. Even later was het aan Tomiyasu om een goal door zijn neus geboord te zien worden. In die fase was er sprake van voorafgaand buitenspel van Rodrigo Palacio.


Uiteindelijk eindigde de partij in een 2-0 zege voor Lazio.

 

 

Duvan Zapata

Eigenlijk hoort de hele ploeg van Atalanta Bergamo thuis in deze categorie. Voor de derde keer dit seizoen slaagden ze erin om er maar liefst zeven in het mandje te leggen. Slachtoffer was deze keer Lecce.

Zapata scoorde een hattrick en trok zijn totaal aantal doelpunten in de Serie A op die manier op tot 11. Atalanta zelf totaliseerde ondertussen reeds 70 doelpunten in 25 speeldagen, of wel een gemiddelde van 2,8 doelpunten per wedstrijd.

Sebastiaan Bornauw

Voormalig Anderlechtsspeler Sebastiaan Bornauw heeft ook zijn plaats in dit elftal van het weekend. Hij scoorde afgelopen weekend al zijn vijfde doelpunt voor FC Köln, niet slecht voor een verdediger.

Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de 3-0 thuiszege tegen FC Schalke 04.

Dieumerci Mbokani

Na een tijdelijke droogte vond de Congolese spits van Antwerp afgelopen zaterdag opnieuw vlot de weg naar het doel. Met zijn hattrick vergrootte hij de degradatiezorgen bij KV Oostende, dat nog 2 speeldagen angstvallig achterom zal moeten kijken.
 

Dankzij zijn drie goals neemt Mbokani ook opnieuw zijn positie aan de top van de topschuttersranking in, al dient hij voorlopig nog het Canadese goudhaantje Jonathan David van KAA Gent naast zich te dulden. Voorlopig hebben ze allebei 18 doelpunten achter hun naam staan.

Myron Boadu

Met zijn 14de doelpunt had Myrion Boadu een belangrijk aandeel in de 0-2 zege van zijn team AZ Alkmaar in en tegen grote titelconcurrent Ajax. Op die manier ligt de titelstrijd in de Eredivisie weer helemaal open, want AZ komt nu helemaal bovenaan naast Ajax met elk 53 punten uit 24 wedstrijden.

Bovendien prijkt de slechts 19-jarige Nederlander met zijn veertien goals op een knappe tweede plaats in de Nederlandse topschuttersstand. Hij moet alleen nog onze landgenoot Cyriel Dessers (Heracles Almelo) voor zich dulden. Die heeft er al 15 in het mandje liggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top